Fetiță de 6 ani strivită cu un utilaj de un copil de 3 ani care s-a jucat la manete

Dată publicare: 17-03-2020 17:32
Dată actualizare: 18-03-2020 17:57


O fetiţă de 6 ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Târgovişte, strivită de cupa unui utilaj.

Copila era împreună cu părinţii ei la nişte rude care demolau o construcţie veche. Iar gazdele, care aveau un băieţel de 3 ani, nu au băgat de seamă când copilul s-a urcat în utilaj şi, în joacă, a apăsat o manetă care a acţionat cupa utilajului.

Fetiţa a fost ajutată de tatăl ei, apoi preluată de ambulanţă, însă este în stare gravă, şi a fost trasferată la Bucureşti! 

Familia locuieşte în comuna Corbii Mari, din judeţul Dâmboviţa. Părinţii copilei se aflau în gospodăria unor cumnaţi, să îi ajute la treabă, iar fata stătea lângă utilaj. La un moment dat, i-au auzit ţipetele de disperare şi au găsit-o prinsă sub cupa utilajului.

Florea Mihăilă, tatăl fetei: „Am fost chemaţi acolo de cumnatul meu, că dărâmă o casă veche, să o facă, să îl ajutăm şi pe el. Nu ne-am dat seama ce am făcut, era un tractoraș cu cupa puţin ridicată, alt copil a umblat la tractoraș şi a coborât cupa jos.”

Dumitra Mihăilă, bunica fetiţei rănite: „A căzut ceva, ca buldozerul pe ea! A scos-o unchiul Florin de acolo. Dacă nu îi făcea aşa, gură la gură, era fata terminată.”

Proprietarul utilajului regretă că şi-a lăsat copilul, de doar 3 ani, singur în utilaj, dar spune că nu se gândea că maneta poate fi acţionată, atunci când motorul nu e pornit.

Proprietarul utilajului: „S-a jucat acolo, era un pic cupa sus. A căzut cupă pe ea, avea un furtun scos de aici.”

Disperate, rudele au cerut ajutor la numărul de urgenţă 112

Dr. Silviu Colomei, şef UPU Titu: „A fost adus un copil în vârstă de şase ani, prezentând traumatism prin strivire la nivelul torcelui şi acuza dureri la nivelul coloanei cervicale.”

Grav rănită, fetiţa a fost preluată de un echipaj de la ambulanţă şi transportată la spitalul judeţean din Târgovişte. Din cauză că starea i se înrăutăţea de la un minut la altul, doctorii de aici au luat decizia să fie transferată către spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde a rămas sub atentă supraveghere a medicilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO