Fetiță de 12 ani găsită noaptea într-o pădure din Gura Șutii. De ce ar fi fugit de tatăl ei

Ultima actualizare: 15-12-2019 13:36

O fetiţă de 12 ani din Gura Şuţii, județul Dâmbovița, a fost dusă în stare de șoc, sâmbătă seara, la spitalul din Târgoviște. 

Copila a fost găsită de niște vecini într-o pădurice de lângă casă. Era speriată și nu a putut să povestească nimic din ceea ce i s-a întâmplat.

Ulterior, polițiștii au aflat că fata ar fi fost bătută de tatăl său pentru că nu ar fi stat cu fratele ei mai mic, iar de teama părintelui s-a refugiat printre copaci, unde a stat mai bine de o oră, în ploaie și în frig.

Întâmplarea a avut loc în aceeași localitate în care în luna septembrie, o fetiță de 11 ani a fost ucisă de un cetățean olandez.

"La data de 14 decembrie, în jurul orei 21.10, poliţiştii din cadrul Secţiei numărul 9 Poliţie Rurală Mătăsaru au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie din Gura Suţii, despre faptul că o fetiţă a fost găsită inconştientă la marginea pădurii din zona cartierului Ivanca. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că minora ar fi fost agresată de tatăl său, pe motiv că nu ar fi avut grijă de fratele ei mai mic", au precizat IPJ Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Părinţii fetei povestesc că erau la serviciu, iar pe seară, când s-au întors acasă, au găsit-o la un magazin din sat. Tatăl recunoaşte că a certat-o, însă poliţiştii spun că ar fi fost mai mult de atât. Speriată, copila a fugit de acasă, iar timp de o oră nimeni n-a mai ştiut nimic de ea.

Tatăl fetei: "Ea a plecat la un magazin, am fost după ea la magazin, am certat-o. De ce pleacă noaptea?. În timpul ăsta, ea să vină acasă, a plecat într-o pădurice. M-am dus, am căutat-o, n-am mai găsit-o. A fost găsită jos, tremura."

După ce au văzut că fata nu mai apare acasă, rudele dar şi vecinii au pornit în căutarea ei. În cele din urmă fata a fost găsită într-o pădure.

Vecin: "M-am dus lângă ea cu lanterna. Era aşa, într-o parte, lungita, jos acolo, desculţă."

Apropiaţii fetei au fost aduşi la secţia de poliţie pentru audieri. Între timp, copila primeşte îngrijiri la spitalul din Târgovişte, iar medicii legişti urmează să o examineze pentru a afla dacă a fost victima unei infracţiuni.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie şi spun că au sesizat reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Dâmboviţa, pentru a face o anchetă în acest caz şi pentru a lua măsurile care se impun. Dacă va fi găsit vinovat de rele tratamente, tatăl risca să fie decăzut din drepturile părinteşti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO