Festival dedicat mustului în parcul IOR din Capitală. Cea de-a 23-a ediție se încheie duminică seară
Roadele toamnei sunt sărbătorite zilele acestea în Capitală. Un parc din Sectorul 3 găzduiește tradiționalul festival dedicat mustului.
Desigur, și pastrama de oaie este nelipsită pentru că merge la perfecție cu licoarea dulce. Bucătarii au ținut delicatesa în baiț câteva zile, iar acum o pregătesc pe grătare.
Aromele toamnei
Se simte toamna în zilele mai scurte și reci, dar mai ales în arome. Miroase a fum, a recolte și a must. Licoarea anotimpului e sărbătorită peste tot, inclusiv în Capitală, unde un festival dedicat este găzduit în parcul IOR, lângă biserica maramureșeană.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vânzător de must: „Avem trei soiuri de must. Primul este căpșunică și este cel mai aromat. După mai avem hamburg tămâios și mai avem și otonel. Ține în jur de 3-5 zile la frigider, chiar și mai bine”.
Cu așa marfă clienții nu sunt greu de convins.
Cumpărător: „Am gustat din amândouă și mi-a plăcut cel tămâios și l-am luat”.
Reporter: Ați mai venit și în alți ani?
Cumpărător: „Nu, e primul an”.
Bărbat: „Pastrama de oaie și mustul, pentru astea venim. În fiecare an suntem prezenți de câte ori se face festivalul acesta”.
Grătarele și tigăile sfârâie necontenit, iar bucătarii se întrec în rețete.
Bucătăreasă: „O pastramă foarte fragedă de berbecuț în bere fiartă cu ceapă și câteva ingrediente. Secretul ar fi să fie bine fiartă în bere”.
Femeie: „Mi-am luat niște pastramă de berbecuț, carne de oaie, carne la garniță. Foarte bun”.
Reporter: Ce ți-a plăcut cel mai mult dintre toate?
Femeie: „Pastrama de berbecuț”.
Reporter: Și de băut ce anume?
Femeie: „Mi-am luat niște must. Mi-a plăcut hamburgul foarte tare”.
Mihai Bilcu, organizator: „Vă așteptăm să degustați și să luați și acasă trei sortimente de must, stors pe loc”.
Cei care vor să iasă puțin din meniul clasic au alternative.
Vânzător: „Suc de rodii, fresh de rodii natural. Este foarte sănătos, antioxidant”.
Bucătăreasă: „Am pregătit o carne de porc la garniță pe care o mai ținem puțin în untură să fie preparată complet”.
Vânzator plăcinte: „Din partea Dobrogei venim noi cu plăcinta de dovleac care acum este sezonul ei, de vișine, de brânză”.
Cea de-a 23-a ediție a festivalului mustului din parcul IOR se încheie duminică seară.