Fenomenul ciudat pentru care zeci de oameni urca pe 28 noiembrie pe Platoul Bucegilor

28-11-2013 19:02


Fenomen ciudat, iluzie optica sau pur si simplu un ritual venit din timpuri stravechi, pe care unii inca se ambitioneaza sa il pastreze?

Desi nu exista o explicatie clara, in fiecare an, pe 28 noiembrie, zeci de oameni urca pe Platoul Bucegilor la celebrul Sfinx. Cu totii spera sa vada, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramida energetica, in jurul chipului sculptat in piatra.

Unii cercetatori spun ca Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat si pe vremea regatelor dacice care il venerau pe Zalmoxis. Fenomentul ciudat care aduna in fiecare an in ziua de 28 noiembrie zeci de oameni in fata uriasului ar fi legat, de o legenda. Ar fi aparut in ziua in care Decebal si-a ucis fiul, chiar in acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Poveste sau nu, dupa mai bine de 2000 de ani, multi curiosi inca asteapta apusul in singura zi in care, spun ei, chipul straniu este imbratisat de razele soarelui care formeaza o piramida magica. Unii sustin ca au vazut-o de multe ori, altii...niciodata.

Emanuel are 19 ani si s-a informat de pe internet. A vrut sa vada cu ochii lui ce se intampla.

"Se varsa peste Sfinx o lumina divina, de culoare portocaliu deschis si prin ea Dumnezeu isi revarsa tot ce are mai bun asupra noastra. Poti sa primesti, daca esti deschis si receptiv, foarte multe beneficii. Te poti si vindeca"

"Sanatos si bine pentru oamenii care vin aici la Sfinx ar fi sa stea macar 10 minute in picioarele goale, pentru ca atunci lumina intra", spune un alt participant.

Ion Iancu a fost geolog si a colindat toata viata muntii Bucegi. Pare si el convins de puterea Sfinxului.

"Cei care bat muntele sunt mai aproape de Dumnezeu. Cred ca toata lumea care vrea sa se simta mai sanatos ar trebui sa vina, sa se adape la energia aceasta fantastica, miraculoasa"

"Ne aflam intr-un loc care este bransat, legat la energia universata. Ne aflam intr-un pol energetic al planetei", spune Razvan Enoiu.

In schimb cabanierul de la Babele care traieste de o viata pe munte este imun la toate aceste teorii.

"Nu am vazut niciodata piramida. Anul asta a fost mai mediatizat, anul trecut am auzit ceva vag. Deci nu am vazut, nici nu am auzit pana anul trecut"

Si chiar daca ciudata piramida ar aparea, spun scepticii, nu ar fi prima oara cand vorbim despre fenomene perfect explicabile stiintific.

In urma cu patru ani, in Busteni, a avut loc o aparitie extrem de rara. Chiar in spatele muntelui, norii luasera forma crucii de pe Caraiman, iar multi turisti n-au stiut ce sa creada. Meteorologii au explicat atunci ca este o simpla iluzie optica produsa de reflexia razelor soarelui intr-un strat subtire de nori.


Ceas CASIO sport W753D-1AV - 42% reducere

- Bratara din otel inoxidabil
- Rezistent la apa - 100 metri
- Latime bratara: 18 milimetri


 

Tags: busteni, babele, sfinx,

VIDEO PROTVPLUS.RO