FAN Courier confirmă că 24 de angajaţi de la depozitul din Ştefăneşti au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus

Ultima actualizare: 09-06-2020 19:57

FAN Courier, cea mai mare companie românească de curierat, a anunţat marţi că 24 de persoane angajate pe poziţia de manipulant marfă în depozitul din Ştefăneşti au fost confirmate pozitiv cu coronavirus.

”FAN Courier, liderul pieţei locale de curierat, acţionează cu maximă responsabilitate în relaţia cu beneficiarii finali ai serviciilor prestate – persoane fizice sau juridice şi colaborează strâns cu Direcţia de Sănătate Publică, respectând toate regulile transmise de autoritatea competentă. Compania confirmă faptul că a fost informată de autoritatea competentă din judeţul Ialomiţa cu privire la confirmarea suspiciunilor de infectare cu COVID-19 în cazul a 24 de persoane angajate ale FAN Courier pe poziţia de manipulant marfă în depozitul din Ştefăneşti”, a anunţat compania.

Compania a declanşat deja procedurile stabilite prin planul pentru situaţii de criză COVID-19, astfel încât activitatea curentă să se desfăşoare în condiţii normale.

”Majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în HUB-ul din Ştefăneşti. În plus, echipele din depozitul FAN Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic”, a declarat Cornel Morcov, chief commercial officer FAN Courier.

E adevărat, cele 24 de persoane intrau în legătură cu coletele, însă doar le descărcau din camioane și le așezau pe benzile de sortare, însă nu aveau nicio legătură cu beneficierii coletelor și nici cu alți angajați, spun reprezentanții firmei.

Toate cele 24 de persoane locuiesc în Ialomița și este posibil ca primul infectat dintre manipulanți să se fi îmbolnăvit acolo. Tot DSP Ialomița i-a testat în acest weekend.

Reprezentantului biroului de comunicare al firmei Fan Courier și a transmis pentru PRO TV faptul că din cele 24 de persoane infectate cele mai multe sunt asimtomatice, restul au o formă ușoară a bolii. Toți sunt internați în acest moment .

Va reamintim că specialiștii spun că nu au găsit până acum dovezi prin care virusul se poate transmite pe colete.

Firma de curierat a anunțat că toată clădirea, benzile de sortare, toate suprafețele au fost dezinfectate, iar acum activitatea se desfășoară normal. De altfel, toți angajații firmei poartă măști și mănuși de protecție.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO