Familii evacuate in judetul Suceava. Un bolovan de zece tone ar putea sa cada peste casele lor

Ultima actualizare: 30-01-2015 06:53
Bolovan

Pericol intr-o localitate de langa Suceava. Patru familii au fost evacuate in toiul noptii, dupa ce o bucata mare de stanca s-a desprins din coama dealului.

Bolovanul ar putea sa alunece in orice moment si sa le distruga gospodariile. Marti, autoritatile vor evalua situatia si vor merge acolo pentru a gasi o solutie, astfel incat oamenii sa-si duca traiul in siguranta.

Ploi si zapezi si vant, pamantul s-a lasat in jos si ea a ramas. Si cand a ajuns sub ea, la radacina ei, numai a cedat, ca ea fiind mare, imensa, a cedat si uitati cum e deplasata, aproape un metru.....", a spus un localnic, Ion Vasilache.

Piatra a ajuns sa ramana suspendata dupa ce alunecarile de teren si eroziunile au spalat lutul din jurul ei, iar la ultimul dezghet s-a desprins. Oamenii au vazut ca ceva nu este in regula in urma cu cateva zile, cand a inceput sa se topeasca zapada.

Eram cu un vecin si ne-am uitat in sus si am vazut ca-i deplasata un pic. Nu ne-a venit sa credem si am mers sus si ne-am uitat si am vazut ca asa e intr-adevar", a mai spus barbatul.

Cand am vazut-o asa prima data era numai de 25-30. Si acum are aproape un metru, distanta desprinsa de perete, de la locul ei", a spus Mircea Vasilache, un alt satean.

Pericolul ameninta 4 gospodarii, iar de teama oamenii au apelat la autoritati.

Frica, frica mare nu ca frica. Da, da, toti organizat, am plecat, fiecare suntem la rude. E vorba ca are 8, 9,10 tone greutate. E foarte periculos unde ajunge.....", spune alt satean, Gheorghe Ignat.

"Am evacuat doua familii si un batran, un copil care au mers pe la rude", a spus Toader Gradinariu, primarul din Hartop.

Marti, specialistii vor decide daca stanca prezinta un pericol pentru localnici. Cel mai probabil bolovanul va trebui detonat pentru ca oamenii sa se poata intoarce acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!