Explozie la Aerostar Bacău. Trei angajați au ajuns la spital

Ultima actualizare: 24-11-2021 09:58

Trei angajați ai Aerostar Bacău au ajuns la spital în urma unei deflagrații care s-a produs în cala unui avion la care se efectuau lucrări de mentenanță.

Doi dintre aceștia au suferit arsuri pe mâini și pe față în timp ce al treilea a făcut un atac de panică. Nu se știe încă din ce motiv s-a produs explozia.

Alarma s-a dat în jurul orei 12:00. Un angajat Aerostar anunță prin apel la 112 că în fabrica a avut loc o explozie și un muncitor a suferit arsuri, dar și că incendiul de după deflagrație a fost stins de angajați. Ajunși la fața locului, pomperii au găsit 3 victime.

Andrei Grecu, ISU Bacău: ”Am fost anunțați despre producerea unei explozii în compartimentul cargo al unui avion aflat în reparații. Au rezultat 3 victime de 18, 19 și 23 de ani”.

Două persoane au fost duse la spital. Cea de a treia victimă a suferit un atac de panică și a refuzat internarea.

 

Anchetă a Poliției și a ITM 

 

Mirela Romaneţ, Spitalul Județean Bacău: ”Ambele persoane au suferit arsuri, din fericire nu pe o suprafață mare a corpului, însă nu ne putem pronunța asupra unui diagnostic până nu se termina investigațiile care sunt în curs”.

Daniel Buftea, purtător de cuvânt al ITM Bacău: ”Este vorba despre 2 salariați care au intrat în cala unui avion comercial cu scopul să dezinfecteze zona. După ce au intrat cu substanțe dezinfectante s-a auzit o bubuitură puternică”.

Polițiștii și angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă verifică în ce împrejurări s-a petrecut incidentul și dacă au fost respectate toate normele de protecție.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO