Explozie in mina de uraniu din Suceava. Un muncitor a murit

Ultima actualizare: 03-11-2012 20:30

Un angajat al exploatarii miniere de uraniu din Crucea, judetul Suceava, a murit, marti dimineata, in urma unei explozii produse in mina.

La 200 de metri adancime, trei mineri tocmai terminasera de pus dinamita. La semnalul unuia dintre ei, artificierul, toti ar fi trebuit sa se retraga in zona de siguranta. Doi au respectat regula, dar, din motive ramase inca necunoscute, al treilea, chiar seful de echipa nu a mai aparut. Cel mai probabil, a murit pe loc, pentru ca suflul a fost extrem de puternic. Acum anchetatorii incearca sa afle daca explozia s-a produs accidental ori unul dintre mineri a declansat-o din neglijenta.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava au spus ca explozia a fost una controlata.

Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, reprezentanti ai ITM Suceava, ai Politiei si Parchetului au izolat zona pentru cercetari.

Seful ITM Suceava, Ionut Cretuleac, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca, din primele informatii, la punctul de lucru Botusanu din cadrul EM Crucea, apartinand Companiei Nationale a Uraniului, s-a produs, marti dimineata, o explozie controlata in urma careia un barbat si-a pierdut viata.

El a mai spus ca nu sunt si alte victime.

"O echipa a ITM se afla la fata locului pentru a cerceta cauzele producerii acestui eveniment", a spus Cretuleac.

EM Crucea este singura exploatare de uraniu functionala din tara, avand doua puncte de lucru: Crucea si Botusanu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO