ANIMATIE GRAFICA. Un barbat, arestat in cazul exploziei din Targu Mures. Deciziile neinspirate care au dus la tragedie

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05

Politistii au incatusat un suspect in cazul exploziei de la Targu Mures. In acest sfarsit de saptamana, un baiat de 9 ani si bunica lui, de 50, au fost raniti, dupa ce o bubuitura puternica a zguduit un bloc din temelii.

Responsabil, potrivit autoritatilor, ar fi un vecin, care se bransase ilegal la reteaua de gaz.

Sotul femeii ranite in explozie, care era plecat in acel moment de acasa, a ramas socat cand a auzit ca un vecin ar fi de vina pentru nenorocire.

Barbatul de 47 de ani locuieste la parter. El nu si-a montat nicio instalatie de incalzire atunci cand vecinii lui au decis sa renunte la incalzirea centrala.

La randul ei, femeia de 50 de ani a taiat, din motive estetice, tevile de gaz vechi, atunci cand si-a instalat centrala, insa cei care au efectuat lucrarea au uitat probabil sa le sigileze.

Anchetatorii spun ca vecinul s-a racordat printr-o improvizatie, insa gazul, care a circulat prin vechiul sistem, acum reactivat, s-a scurs prin acele orificii in apartamentul ranitei. In momentul in care femeia a aprins o bricheta, s-a produs deflagratia.

Baietelul de 9 ani este internat la Clinica de Pediatrie, in stare stabila, insa bunica lui, care suferise arsuri grave, a fost transportata la Bucuresti. Femeia este si bolnava de cancer, iar medicii se tem pentru viata ei.

Toti locatarii sunt in stare de soc, mai ales ca oamenii nu se mai simt in siguranta in blocul shubrezit.

Deocamdata, oamenii au primit cazare de la primarie in alte parte. Abia in trei zile va fi gata o expertiza care va arata daca structura de rezistenta a cladirii a fost avariata in deflagratie.

Tocmai pentru a se evita asfel de incidente, cei de la situatii de urgenta au pornit mai multe campanii de prevenire. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO