Experienta traita de un turist american in fata unei mese traditionale de Paste in Romania
Berbecut la protap, bors, friptura de miel, drob, cozonaci si pasca. Toate aceste bunatati au stat duminica pe mesele noastre.
Cine a avut noroc s-a infruptat la iarba verde sau in jurul unor gratare uriase, de care se ocupau gazde primitoare.
Masa de sambata noapte, dupa slujba de Inviere, a reusit doar sa deschida pofta de mancare. Asa ca inca de la prima ora, tavile cu fripturi, drob si cozonaci au intrat in cuptoare. Carnea frageda de miel a iesit perfecta dupa cateva ore de stat la bait.
"Trebuie sa fii atent sa pui jarul doar la pulpe si la piept, ca stomacul se face repede si acolo punem jar numai la sfarsit...", spune bucatarul.
Oaspetii i-au dat tarcoale mielului pus la protap, atrasi de mirosul ademenitor.
"Acum este prima oara oara cand vad miel la protap Cu siguranta va fi bun, focul deschis si carnea este o combinatie care imi place", spune Mark Oaks, turist din SUA.
Si specialitatile nu se opresc aici, la ceaun fierbea tot carne de miel. Barbatii s-au ocupat de alegerea vinului perfect pentru fripturi.
Un berbecut de aproape 40 de kilograme a urcat pe protap si a stat la rumenit aproape cinci ore. Apoi cat ai clipi a disparut. Aerul curat de munte le facuse probabil foame turistilor.
Iar mesele imbelsugate continua si maine.
Citeste si: Ce inseamna Adidas, IKEA sau Volkswagen? De unde vin numele celor mai cunoscute branduri din lume