Experienta traita de un turist american in fata unei mese traditionale de Paste in Romania
Berbecut la protap, bors, friptura de miel, drob, cozonaci si pasca. Toate aceste bunatati au stat duminica pe mesele noastre.
Cine a avut noroc s-a infruptat la iarba verde sau in jurul unor gratare uriase, de care se ocupau gazde primitoare.
Masa de sambata noapte, dupa slujba de Inviere, a reusit doar sa deschida pofta de mancare. Asa ca inca de la prima ora, tavile cu fripturi, drob si cozonaci au intrat in cuptoare. Carnea frageda de miel a iesit perfecta dupa cateva ore de stat la bait.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
"Trebuie sa fii atent sa pui jarul doar la pulpe si la piept, ca stomacul se face repede si acolo punem jar numai la sfarsit...", spune bucatarul.
Oaspetii i-au dat tarcoale mielului pus la protap, atrasi de mirosul ademenitor.
"Acum este prima oara oara cand vad miel la protap Cu siguranta va fi bun, focul deschis si carnea este o combinatie care imi place", spune Mark Oaks, turist din SUA.
Si specialitatile nu se opresc aici, la ceaun fierbea tot carne de miel. Barbatii s-au ocupat de alegerea vinului perfect pentru fripturi.
Un berbecut de aproape 40 de kilograme a urcat pe protap si a stat la rumenit aproape cinci ore. Apoi cat ai clipi a disparut. Aerul curat de munte le facuse probabil foame turistilor.
Iar mesele imbelsugate continua si maine.
Citeste si: Ce inseamna Adidas, IKEA sau Volkswagen? De unde vin numele celor mai cunoscute branduri din lume