Evaluarea Naţională și BAC 2020. Iohannis anunță o a doua sesiune pentru examenele naționale

Ultima actualizare: 28-05-2020 15:51
Măsuri stricte la examenele nationale 2020 - 5
Pro TV

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, organizarea unei a doua sesiuni pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, pentru elevii care nu vor putea susține examenele naționale în iunie.

Iohannis a anunțat, joi, la Palatul Cotroceni, noile măsuri de relaxare ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie, decise într-o ședință cu premierul Ludovic Orban și alți miniștri din cabinet.

Una dintre decizii vizează examenele naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, care vor avea loc potrivit calendarului stabilit inițial.

Astfel, Evaluarea Națională 2020 va avea loc începând cu data de 15 iunie, în timp ce examenul de BAC 2020 va avea loc din data de 22 iunie.

 

"Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost anunțate. Evaluarea Națională va avea loc din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat", a spus Iohannis.

Evaluarea Națională 2020. A doua sesiune pentru elevii bolnavi

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că s-a decis ca pentru elevii care întâmpină probleme de sănătate și nu pot susține Evaluarea națională în luna iunie va fi organizată o a doua sesiune, începând din data de 29 iunie.

"Este posibil să fie copii care sunt bolnavi sau să se constate atunci când vin la examena că au febră și nu pot intra. Am considerat că trebuie o soluție. Pentru copiii care sunt bolnavi va avea loc o a doua sesiune pentru Evaluarea Națională, care va avea loc din 29 iunie", a precizat președintele.

Iohannis a menționat că o decizie similară s-a luat și în cazul examenului de Bacalaureat 2020.

Astfel, absolvenții clasei a XII-a care nu vor putea susține probele scrise începând cu data de 22 iunie, din cauza că sunt bolnavi sau au temperatură, vor putea participa la a doua sesiune, care va avea loc în august.

"Și pentru bacalaureat va fi o a doua sesiune, în august, așa cum era organizată în mod obișnuit. Cu toții vom reuși să depășim cu bine acestă perioadă dacă vom respecta distanțarea fizică, ne vom spăla pe mâini, a mai spus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO