Bacalaureat 2020. Modele de subiecte pentru BAC

Ultima actualizare: 23-06-2020 18:51
REZULTATE BAC 2019 DOLJ
Pro TV

Bacalaureat 2020. În acest an probele orale la BAC 2020 nu vor mai avea loc în timpul anului școlar, ci în timpul sesiunii de examene. Ministerul Educației a decis ca examenul de Bacalaureat 2020 să înceapă pe 9 iunie.

 

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pune la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Examenului de Bacalaureat Național 2020.

Aceste teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea.

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2020

 

Știrile ProTv vă prezintă o serie de de modele de subiecte pentru Bacalaureat, actualizate pentru acest an.

Limba și literatura română - profilul Real

Limba și literatura română - profilul Uman

Matematică - profilul Real

 

Istorie

Geografie

Mai multe astfel de modele sunt disponibile AICI.

Bacalaureat 2020. Probele orale sunt anulate din cauza COVID-19

 

Guvernul a modificat legislaţia din Educaţie, astfel că probele orale de la examenul de Bacalaureat nu vor mai fi susținute.

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de Bacalaureat 2020 se echivalează sau se recunosc conform metodologiei elaborate prin ordin al ministrului Educaţiei.

"Pentru anul şcolar 2019 - 2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO