Epava elicopterului SMURD prabusit in R. Moldova, trimisa in Romania. Cercetarile la locul accidentului au fost finalizate

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
Elicopter SMURD prabusit in Republica Moldova

Procurorii au finalizat cercetarea la fata locului in cazul elicopterului SMURD prabusit in Republica Moldova, iar la ancheta au participat si experti ai companiei Eurocopter din Germania.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, anchetatorii au finalizat duminica cercetarea la fata locului a accidentului aviatic produs pe data de 2 iunie in localitatea Haragis din Republica Moldova, soldat cu decesul a patru persoane.

La activitatea de cercetare la fata locului, alaturi de autoritatile judiciare din Republica Moldova si de echipa de ancheta din Romania, au participat reprezentanti ai societatii de asigurare la care era asigurata aeronava, precum si experti Eurocopter - Germania.

Epava elicopterului a fost ridicata si transportata la Chisinau intr-un hangar apartinand Departamentului pentru Situatii Exceptionale din Republica Moldova, urmand a fi predata autoritatilor romane impreuna cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetarilor dupa finalizarea procedurii de preluare a cercetarii de catre autoritatile romane.

De asemenea, in cauza s-a dispus efectuarea de catre Institutul National de Criminalistica al Politiei Romane a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului.

In urma accidentului aviatic produs pe 2 iunie, cei patru membrii ai echipajului au decedat: medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril si copilotul Voicu Socae. Elicopterul era de tip EC 135 si a fost achizitionat de Ministerul Sanatatii in 2014 pentru 5 milioane de euro. El se afla la SMURD Iasi din 2014, ultima inspectie periodica fiind in 2016.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO