Enoriași, amendați în interiorul bisericii Sfânta Ecaterina din Constanța

Ultima actualizare: 26-11-2020 08:03

Scandal la Constanța, după ce magistraţii au respins, miercuri dimineaţă, contestaţia Arhiepiscopiei Tomisului privind interzicerea organizării de pelerinaje.

La doar câteva ore de la decizia judecătorilor, IPS Teodosie i-a îndemnat pe creştinii aflaţi la o slujbă religioasă ca la marele praznic de pe 30 noiembrie să meargă totuşi la Mânăstirea Sfântul Andrei, dar cu... declaraţie.

La slujba ținută în biserica Sfânta Ecaterina din Constanța, poliţiştii şi jandarmii au descins în lăcaşul de cult şi au amendat mai mulţi enoriaşi care se aflau în interior, contrar reglementărilor privind carantina.

Îndemnul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie a venit la doar câteva ore după ce magistraţii Tribunalului din Constanța au decis să interzică pelerinajul la Mănăstirea Sfântul Andrei, unul dintre cele mai mari din ţară. Enoriaşii au aflat hotărârea în timpul unei slujbe religioase la care au descins poliţiştii şi jandarmii.

În timp ce autorităţile îi amendau pe enoriaşii care se aflau în interiorul bisericii, preoţii au început să-i împărtăşească pe cei aflaţi în exterior. Şi de această dată a fost folosită aceeaşi linguriţă de împărtăşanie.

Reporter: „Nu vă este teamă să vă împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă?”
Femeie: „În acea linguriţă este trupul şi sângele domnului nostru Iisus Hristos, care ne vindeca de orice boală, şi niciodată Hristos nu a îmbolnăvit şi nu v-a îmbolnăvi pe nimeni”.

Între timp, la mănăstirea Sfântul Andrei din judeţul Constanța încă se fac pregătiri pentru un posibil pelerinaj. Astăzi, însă, magistraţii au respins contestaţia Arhiepicopiei Tomisului privind anularea adunărilor religioase.

Avocaţii Arhiepiscopiei Tomisului au la dispoziţie cinci zile să atace decizia judecătorilor din Constanța. Până la o nouă hotărâre a magistraţilor, lucrurile sunt clare: Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie nu are voie să organizeze pelerinaj la mănăstirea Sf Andrei, iar la slujba de pe 30 noiembrie au voie să participe doar cei care locuiesc în comuna Ion Corvin şi doar în curtea lăcaşului de cult, nu şi în interiorul bisericii.

În judeţul Constanța, rata de infectare se apropie de 7 la mia de locuitori, iar mai multe oraşe sunt de zile bune în carantină.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO