Emanuel Ungureanu (USR), despre pelerinajele religioase în plină criză sanitară: Scapă cine poate

Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei pentru Sănătate, comentează faptul că pelerinajele religioase continuă, în ciuda agravării pandemiei de COVID-19, susţinând că: „scapă cine poate”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei pentru Sănătate, a mai spus că persoanele care refuză să se vaccineze arată dispreţ faţă de medicii care salvează vieţi şi o lipsă de empatie.

Deputatul a subliniat faptul că pelerinajele religioase continuă, în ciuda agravării pandemiei de COVID-19, susţinând că: „scapă cine poate”. „Ţările care au avut un progres semnificativ în vaccinare au avut ca vector important de răspândire a informaţiei corecte despre vaccinare Biserica. Or, noi nici la această oră nu-l avem pe patriarh ca un model de promovare a vaccinării”, adaugă el, conform News.ro.

Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, că, în combaterea pandemiei de COVID-19, „avem o problemă de organizare”.

„L-am auzit pe domnul Arafat vorbind ca şi cum am fi în valul întâi. El vorbeşte despre nişte teste care se vor achiziţiona. El este vocea care coordonează pandemia, în condiţiile în care principalul actor ar fi trebuit să fie Ministerul Sănătăţii. Din păcate, lucrurile au funcţionat prost în primele valuri, cu domnul Arafat la cârmă, şi continuă să meargă prost, inclusiv cu măsuri pe care eu le-am numit a fi criminale, cu această idee absolut toxică de a împiedica bolnavii cronici să fie îngrijiţi. Noi am avut la nivel european un milion de victime colaterale în 2020, pacienţi care nu au avut acces în spitale”, a afirmat el.

Citește și
Pelerinaj la Sfânta Parascheva
Sărbătorile Iaşului şi pelerinajul la Sf. Parascheva vor fi organizate în condiţii de protecţie sanitară

„Ungaria şi-a arătat disponibilitatea să ne ajute, pentru că suntem într-o catastrofă umanitară”

Potrivit deputatului USR, „trebuie să apelăm la ajutor extern, oricât de dur sună asta şi repetitiv, mecanismul european este la îndemâna noastră. Ungaria şi-a arătat disponibilitatea să ne ajute, pentru că suntem într-o catastrofă umanitară”.

Referitor la datele prezentate de Ministerul Educaţiei conform cărora peste trei sferturi dintre părinţi refuză să-şi vaccineze copiii, Emanuel Ungureanu a susţinut că „asta ne spune care este gradul de educaţie a poporului nostru şi oricât de dur este acest adevăr, trebuie luat ca atare”.

„Nu înţelegem, nu avem educaţie sanitară în şcoli, nu se predă care sunt beneficiile vaccinării, avem o problemă de informare timpurie, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii (...). Trebuie o informare adaptată la nivelul de înţelegere a unui popor care are o doză foarte mare de misticism. Ţările care au avut un progres semnificativ în vaccinare au avut ca vector important de răspândire a informaţiei corecte despre vaccinare Biserica. Or, noi nici la această oră nu-l avem pe patriarh ca un model de promovare a vaccinării”, a adăugat el.

„Nu avem ce face, avem o selecţie naturală, care se produce deja”

Deputatul USR a declarat, despre pelerinajele care sunt permise în continuare, în ciuda agravării pandemiei, că „scapă cine poate".

„Acesta este adevărul crunt. Statul nu mai are control şi nici nu cred că ar trebui să aibă un control extins. Până la urmă, libertatea de a alege, aţi văzut antivaccinişti care urlă: libertate, libertate! Problema este că atunci când ajung la ATI, strigă: vaccinează-ne! Nu avem ce face, avem o selecţie naturală, care se produce deja. Mie îmi e milă, pentru că am în familie medici, îmi e milă de oamenii care lucrează în prima linie. Noi arătăm un dispreţ extraordinar faţă de cei care salvează vieţi, nefăcându-ne parte. Adică poţi să te vaccinezi, poţi să te protejezi şi din milă faţă de cei care stau acolo şi se chinuie să ne salveze viaţa. Este o lipsă de empatie, o lipsă de dragoste faţă de semeni extraordinară între noi”, a susţinut Ungureanu.

Citește și...
Pelerinajul de la Sf. Parascheva 2021. S-a stabilit ce nu au voie pelerinii să facă. Sărutul raclei este însă permis
Pelerinajul de la Sf. Parascheva 2021. S-a stabilit ce nu au voie pelerinii să facă. Sărutul raclei este însă permis

Pelerinajul de la Sf. Parascheva 2021, cel mai mare pelerinaj religios din țara noastră, începe peste trei zile, la Iași.

Sărbătorile Iaşului şi pelerinajul la Sf. Parascheva vor fi organizate în condiţii de protecţie sanitară
Sărbătorile Iaşului şi pelerinajul la Sf. Parascheva vor fi organizate în condiţii de protecţie sanitară

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, că vor fi luate măsuri speciale pentru buna desfăşurare a Sărbătorilor Iaşiului şi a pelerinajului organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cu prilejul hramului Sf Cuvioase Parascheva.

Credincioșii fac deja cozi la Sf. Parascheva.
Credincioșii fac deja cozi la Sf. Parascheva. "Nu mă vaccinez. M-am îmbolnăvit anul trecut la pelerinaj la Arad"

În așteptarea celui mai mare pelerinaj din țară, de Sfânta Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei, pelerinii au început să umple catedrala din Iași.

Recomandări
Pene de curent în vestul țării. Rețelele electrice din mai multe județe au fost avariate din cauza viscolului
Pene de curent în vestul țării. Rețelele electrice din mai multe județe au fost avariate din cauza viscolului

E-Distribuţie Banat anunţă, sâmbătă seara, că echipele sale intervin pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Copac căzut peste o mașină cu patru persoane, în Reșița. A murit un copil de 14 ani
Copac căzut peste o mașină cu patru persoane, în Reșița. A murit un copil de 14 ani

Tragedie înfiorătoare petrecută în județul Caraș-Severin. Un copil a murit și trei adulți au ajuns și ei la spital, după ce un copac a căzut peste o mașină aflată în trafic, la intrarea în Reșița.

România, lovită de ger și viscol. Temperaturile ar putea ajunge până la minus 20 de grade
România, lovită de ger și viscol. Temperaturile ar putea ajunge până la minus 20 de grade

Se întorc ninsorile cu ger puternic în mai multe regiuni ale țării. Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol și vânt puternic la munte, dar și în zona litoralului, până duminică seară la ora 20.00.