Eleva din Dambovita careia i s-a anulat lucrarea la Istorie sustine ca a avut banca zgariata. O comisie va ancheta cazul

Dată publicare: 07-07-2017 10:42
Dată actualizare: 10-07-2017 07:49


Ana Maria Ionita

Tanara din Dambovita careia i-a fost anulata lucrarea la Istorie spune ca avea banca zgariata si a pus ciorna sub foaie.

Tanara din orasul Titu, judetul Dambovita, careia i-a fost anulata lucrarea la Istorie pe motiv ca doua pagini ale lucrarii aveau scrisuri diferite spune ca erau zgarieturi pe banca, iar la un moment dat a pus ciorna sub foaie. La randul sau, absolventul din Moreni aflat in aceeasi situatie sustine ca in a doua parte a lucrarii s-a grabit, pentru ca nu mai avea timp, si a scris mai inclinat.

Ana Maria Ionita, absolventa a unui liceu din orasul Titu si a carei lucrare la Istorie a fost anulata pe motiv ca doua pagini ale tezei aveau scrisuri diferite, spune ca vrea sa dea admitere la Academia de Studii Economice, dar ca acum ii este teama ca va pierde aceasta sansa.

Ea a declarat ca erau zgarieturi pe banca in care a stat in timpul examenului, iar la un moment dat a pus ciorna sub lucrare, acesta putand fi un motiv pentru care scrisurile sunt diferite.

La randul sau, Mihai Toma, care a terminat un liceu din Moreni, afirma ca vrea sa incerce sa intre la Academia de Politie, daca va fi rezolvata situatia cu lucrarea sustinuta la proba de Istorie.

Tanarul sustine ca spre finalul examenului, cand a constatat ca mai are de facut un eseu, s-a grabit, iar scrisul a fost putin inclinat.

El a precizat ca, daca va rata examenul de admitere la facultate, ia in calcul posibilitatea sa dea in judecata comisia care l-a descalificat.

Corpul de control al ministrului Educatiei merge, vineri, intr-un centru de evaluare la bacalaureat pentru a verifica situatia.

"Maine dimineata la prima ora Corpul de control va fi in centrul de evaluare unde a fost anulata lucrarea unei eleve. Vom vedea care este situatia si vom face publice rezultatele", declara, joi, pentru News.ro ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Eleva a obtinut calificative de utilizator experimentat la Limba romana si Informatica, 7,75 la proba scrisa de la Limba Romana, pentru care urma sa faca contestatie, si 9,5 la Geografie.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO