Elev din Galati batut in pauza de un coleg de clasa. Profesorii l-au trimis la ora, pentru un test, desi era plin de sange

29-02-2016 16:33


Un adolescent de 14 ani, din judetul Galati, a ajuns luni la spital, dupa ce a fost batut la scoala de un coleg de clasa.

Parintii elevului reclama faptul ca, desi copilul lor si-a pierdut initial cunostinta si era plin de sange, dascalii nu au avut niciun fel de reactie si l-au trimis la ora sa dea o lucrare de control, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Inspectoratul Scolar Galati a deschis acum o ancheta.

Altercatia a avut loc intr-o pauza, cand cei doi elevi de clasa a VIII-a au inceput sa se jigneasca reciproc. Cel mai mare s-a infuriat si l-a lovit cu pumnul pe rivalul sau. Adolescentul de 14 ani a cazut si si-a pierdut constienta, din cate spun parintii lui.

Surprinzator este faptul ca, desi avea o taietura pronuntata la buza, profesorii l-au trimis pe baiat sa se spele si sa intre la ora, pentru o lucrare de control.

Parintii l-au luat de la scoala si l-au dus la Spitalul de Pediatrie din Galati, unde elevul a fost consultat, iar medicii au decis sa-l interneze pentru o interventie chirurgicala.

Cei doi elevi s-au batut in timpul unei pauze, sustin parintii adolescentului ranit. Baiatul si-a sunat parintii, care au ramas socati cand au vazut ca profesorii l-au trimis la ora, desi avea fata plina de sange.

Eugenia Stavar, mama elevului: "Dupa ce si-a revenit, i-a zis: "Da-i drumu' la baie si te spala!". Deci, reactia a fost: "da-i drumu'", ca la un caine! Cand am ajuns la scoala, copilul era in ora de cultura civica. Dadea testare la cultura civica. A intrat la ora, nu i-a zis nimeni nimic si a spus ca trebuie sa dea testare la cultura civica. Nu s-a anuntat nici salvare, nici politie, nici nimic."

Copilul a fost dus la spital, iar medicii l-au supus unei interventii chirurgicale.

Dr. Alecu Petrea, Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan", Galati:
"Este vorba despre un traumatism cranio-facial, in urma unei agresiuni. Doi copii s-au batut in clasa, in timpul recreatiei. Care a fost mai nervos a cedat primul si a dat cu pumnul. Asta spune foarte mult despre educatia pe care o primesc copiii in familie."

Batausul este un adolescent aflat in plasament familial, care a repetat de mai multe ori clasa a opta. Inspectorii scolari spun ca ambii elevi ar fi avut nota scazuta la purtare in primul semestru. Directoarea scolii si profesorul care i-a cerut baiatului agresat sa intre la clasa vor fi cercetati de comisia de etica a unitatii de invatamant.

Psiholog Diana Bulai, inspector scolar general-adjunct, ISJ Galati: "Ulterior a fost anuntata politia. Intr-adevar, a fost o inabilitate din partea conducerii scolii si nerespectarea procedurilor, deoarece copilul a fost invitat sa mearga in clasa si ora s-a desfasurat normal, pana in momentul in care au ajuns parintii."

Directoarea scolii a stabilit deja sanctiunile pentru elevi: ambii vor avea din nou nota scazuta la purtare, iar agresorul va fi mutat disciplinar la o alta clasa.

VIDEO PROTVPLUS.RO