Scandal între o profesoară și elevii ei. ”Ieși afară” și ”să vă fie rușine”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Scene revoltătoare filmate într-o clasă de liceu, în oraşul Dolhasca din Suceava. O tânără profesoară îl loveşte cu palmele peste cap pe un elev, pe care îl şi dă afară din clasă, apoi schimbă replici tăioase cu alt băiat, care i se adresează necuviincios

Scena a fost înregistrată de unul dintre elevi. În şcoală se face acum anchetă.

Chiar înainte de începutul orei, profesoara suplinitoare de engleză ar fi găsit în sala de curs şi elevi care nu erau din clasa respectivă. Pe unul dintre ei l-a articulat. După ce profesoară a trântit uşa în urma elevului, un alt băiat s-a luat la ceartă cu tânăra.

Elev: „Da' aşa se face?”
Profesoară: „Da, aşa se face! Taci din gură, ieşi afară!”
Elev: „Da' unde în **** scrie în lege asta?”
Profesoară: „În frunte la tine!”
Elev: „În frunte la mine? Să vă fie ruşine!”
Profesoară: „Ieşi afară, nu-ţi convine, du-te la altă şcoală!”

Directorul liceului susţine că incidentul a avut loc la sfârşitul lui ianuarie, iar până acum nu s-a ştiut nimic despre acesta. Comisia de disciplină se va întruni zilele următoare pentru a discuta atât cu elevii implicaţi, cât şi cu profesoara de engleză.

Constantin Tănase, directorul liceului: „După câte am înţeles, erau la începutul unei ore. Erau şi alţi copii de la alte clase, iar doamna profesoară a vrut să îi scoată afară, dar ei nu au vrut. În fine, doamna profesoară a avut un comportament nu foarte profesionist."

Elevii îi iau apărarea profesoarei:

Elevă: „Elevii sunt foarte obraznici. Nu ştiu cum se permite în şcoală ca un elev să jignească un profesor. Elevii au început, nu doamna profesoară. Scuipă, înjură, vorbesc urât, scot profesorii de la oră. Nu a fost vina profesoarei."

Colegii profesoarei spun că elevii cu pricina au mai avut probleme de comportament şi în trecut şi chiar au fost sancţionaţi pentru asta. Iar izbucnirea intolerabilă a profesoarei tine de lipsa ei de experienţă cu asemenea copii-problema.

Vasile Gagiu, profesor de geografie:O parte din elevii ăştia au nota scăzută la purtare pentru diferite abateri.”
Reporter: „Sunt incluşi şi elevii de pe filmare?”
Profesor: „Da, sunt.”
Reporter: „Vina e împărţită?”
Profesor: „Evident.”

Constantin Tănase, directorul liceului: „Doamna profesoară regretă ceea ce s-a întâmplat. Ea nu a mai avut ore la clase de liceu şi a gestionat un pic mai greu situaţia. Noi, la şcoală, ne străduim. Suntem profesionişti în domeniul educaţiei, dar mai sunt o serie de probleme cu care unii copii vin din mediul familial.”

În funcţie de concluziile anchetei, elevii implicaţi în scandal ar putea fi suspendaţi temporar de la cursuri, iar profesoara suplinitoare ar putea primi un avertisment scris.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO