Deputatul Theodor Nicolescu a fost retinut de DNA. Este acuzat ca luat mita peste 1 milion de euro

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42

Deputatul PNL Teodor Nicolescu a fost retinut joi, la 24 de ore dupa ce a ramas fara imunitate. Nicolescu este acuzat ca ar fi luat mita peste un milion de euro ca sa ajute la solutionarea favorabila a unor dosare de despagubire de la ANRP.

Este acelasi dosar in care e arestat fostul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu. Dar si cel in care joi procurorii au cerut aviz pentru retinerea si arestarea deputatului Marko Attila, si el fost membru in aceeasi comisie.

Theodor Nicolescu a ajuns la DNA in jurul pranzului. Increzator si cu capul sus, deputatul PNL credea ca norocul e de partea sa. "Nu comentez in niciun fel procedurile judiciare, decat in fata instantei de judecata. In rest, intru cu demnitate si cu capul sus", a spus Nicolescu.

Norocul pe care credea ca il are s-a transformat insa rapid in ghinion. In fata procurorilor, Nicolescu a refuzat sa faca declaratii, asa ca, doua ore mai tarziu, a iesit incatusat si cu o ordonanta de retinere pe numele lui.

La cateva ore dupa retinerea lui Nicolescu, procurorii DNA au anuntat ca il vor dupa gratii si pe deputatul UDMR Marko Gabor Attila. Si el fost membru al comisiei din cadrul ANRP, care aviza despagubiri, Attila este acuzat de abuz in serviciu. Deputatul Marko Attila este plecat din tara, iar procurorii anticoruptie spun ca "inculpatul se sustrage activitatilor de urmarire penala, parasind teritoriul Romaniei."

Asa ca, joi, au cerut ridicarea imunitatii pentru el.

Si Nicolescu si Attila si Horia Georgescu sunt acuzati ca au aprobat acordarea unor despagubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro, fara sa fie facuta o analiza reala a pietei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO