Efectele incendiului urias care a distrus mansarda unui bloc din Bacau. Din ce cauza s-ar fi extins flacarile

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28

A fost mobilizare de forte, miercuri seara, in Bacau dupa ce mansarda unui bloc cu sapte etaje a cazut prada unui incendiu puternic.

Valvataia s-a extins cu repeziciune si pompierii au intervenit cu zece autospeciale cu apa si spuma pentru a potoli focul. Pericolul a fost mare, asa ca salvatorii i-au evacuat imediat pe locatari.

Odata izbucnite flacarile, s-a instaurat panica pe strada din Bacau. In timp ce pompierii duceau o lupta crancena cu focul, bucati din acoperis se desprindeau si cadeau amenintator. Pericolul a fost mare si pentru ca in zona s-au adunat si zeci de curiosi.

Locatarii evacuati au privit inspaimantati interventia salvatorilor si, neputinciosi, s-au rugat ca valvataia sa nu ajunga si la locuintele lor.

In scurt timp, 500 de metri patrati au cazut prada focului. O persoana s-a intoxicat cu fum, iar alte trei au suferit atacuri de panica. Au primit ajutor medical la fata locului, dar au refuzat sa mearga la spital.

Incendiul a fost stins dupa aproape doua ore. Dar pompierii au continuat verificarile pentru a fi siguri ca bucatile desprinse din acoperis nu au ajuns in apartamentele si in balcoanele oamenilor.

Mansarda a fost construita ilegal in urma cu mai bine de zece ani, sustin oamenii. Potrivit presei locale, ieri, un muncitor ar fi efectuat lucrari neautorizate de consolidare la care ar fi folosit bitum.

Insa anchetatorii au inceput cercetarile pentru a stabili cauzele incendiului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO