Editorial dur al lui CTP in scandalul Emil Boc, despre "politicieni obsceni" si "Fese TV"

Dată publicare: 16-02-2012 12:53
Dată actualizare: 23-06-2012 03:29


ctp gandul

Dupa aparitia imaginilor cu Emil Boc gol la Antena 1, Cristian Tudor Popescu a avut o replica in stilul caracteristic, publicata in ziarul Gandul.

Iata editorialul acestuia, din 14 februarie:

"Domnule Popescu, va rugam sa intrati telefonic in emisiunea Un show pacatos la Antena 1. Rugamintea venea ieri seara, pe la 7, din partea doamnei producator Tache, daca am retinut bine. Era o premiera absoluta; ma intrebam cum isi putea imagina cineva ca as participa la soiul acela de parloar de bordel.

"E un caz special, domnule Popescu. Avem o dezvaluire senzationala cu un politician de varf. Nu va putem spune inca cu cine. Avem si politicieni invitati sa comenteze. Am dori foarte mult sa fiti si dvs".

Am refuzat politicos, dar limpede: "Stimata doamna, nu am ce sa caut in profilul dvs de emisiune. La cat e, la 11? Daca nu adorm, poate ca ma uit si, daca e cazul voi reactiona in scris, la Gandul". Am uitat convorbirea aproape imediat, iar la 11 dormeam dus. Nici prin cap nu-mi trecea ca voi scrie, intr-adevar, azi, in Gandul, despre marea emisiune.

Dl Crin Antonescu a acceptat invitatia sa parleasca la bordel. A comentat minute in sir imaginile rulate in bucla cu dl Emil Boc gol intr-un vestiar de sport, filmat din spate pe ascuns. S-a intretinut cordial cu cei doi "jurnalisti", demni reprezentanti ai "presei cu curul", portretizata de Florin Negrutiu. A incheiat "in forta" cu o gluma de campanie: "Eu cred ca l-a filmat un pedelist, ca astia nu-s oameni de incredere nici intre ei, hi, hi".

Ca sa nu anunte direct: "Lume, lume, dati din telecomanda sa-l vedeti pe Boc in fundul gol!", cei doi vanatori de fese au pretextat hlizindu-se ca ii roade grija de penetrarea dispozitivului de protectie al pe atunci premierului Boc. Presupunand ca fusese luat prin surprindere de ce vedea, as fi asteptat ca dl Crin Antonescu sa ceara oprirea imediata a difuzarii imaginilor cu un om filmat intr-o situatie intima, intr-un spatiu privat, fara stirea lui, chiar daca ii e adversar politic, si sa inchida telefonul.

Corpul gol este proprietate privata a persoanei care il detine. Daca dl Antonescu ar afla ca i se asculta ilegal convorbirile telefonice ar sari cu siguranta de trei coti. Faptul ca dl Boc a fost filmat astfel il indeamna la cozerie...

Presupunand prin absurd ca Fese Tv erau interesati de securitatea premierului, gestul normal era sa-i inmaneze acest film celui in cauza, d-lui Boc, ca sa poata cere eventual investigatii, nu sa-l dea pe post ca sa adune audienta. Nicio reactie democratica, deontologica, de bun simt din partea presedintelui PNL, copresedinte USL, candidat la presedintia Romaniei.

Cineva imi spune ca imaginile cu Boc sunt obscene. Nicidecum - dl Boc nu danseaza gol pe masa la chef, se schimba intr-un vestiar pentru toti clientii, nu la separeu, dupa ce a facut miscare. Obscena, dezgustatoare mi se pare vocea d-lui Crin Antonescu comentand asa ceva in vreme ce sunt oameni care asteapta sub zapezi sa fie filmati dupa ce isi dau duhul.

P.S.
Nu scriu nimic despre condamnarea la 3 ani de inchisoare cu executare a domnilor D.T. Remes si I.A. Muresan. N-am scris nici despre cei 2 ani cu executare primiti de dl Adrian Nastase. Voi scrie despre tustrei daca si cand ii voi vedea intrand pe poarta puscariei."

Sursa: Gandul


VIDEO PROTVPLUS.RO