După 3 ani de pauză, prințul Charles se află din nou în Transilvania, ținutul pe care îl prețuiește pentru natură și tradițiile locale.

A înnoptat în casa lui din Valea Zălanului și se va bucura de împrejurimi timp de o săptămână, alături de câțiva prieteni.

Echipat cu binoclu și baston, îmbrăcat cu o cămașă bleu, cu mânecile suflecate, Prințul de Wales și-a început vacanța cu o plimbare. A intrat în pădurea din apropierea casei, împreună cu vechiul său prieten - contele Kalnoky, de la Micloșoara. A recunoscut, din mers, că i-a fost dor de țara noastră și că apreciază mâncarea românească.

Prințul Charles: "Mi-a lipsit după trei ani, mă tratează foarte bine. E bine să te întorci. Este foarte bună mâncarea românească".

Drumeția a început abia la prânz, pentru că prințul a avut ieri o zi plină, la București, și avea nevoie de odihnă. A ajuns la Valea Zălanului la 8 seara, tocmai bine pentru cină. A mâncat ceva ușor, cu multe crudități, iar gospodinele care gătesc pentru casele de oaspeți din zonă i-au pus pe masă numai produse bio. De dimineață, moștenitorul coroanei britanice, care are acum 73 de ani, s-a relaxat pe prispa casei sale. Contesa Kalnoky a fost bucuroasă de revedere.

Anna Kalnoky: "E foarte bucuros că a venit, a reușit să ajungă în România. Ne-a lipsit, nu prea am avut oaspeți în perioada asta".

Printre cei care îi vor ține companie prințului este și un domn, care a adoptat o ținută tradițională.

Peter Bolza: “Îmi place foarte mult umorul lui. L-am cunoscut în Micloșoara și el are un umor bun care cred ca este important pentru fiecare dintre noi".

Localnicii îi sunt recunoscători prințului. Le-a arătat, cu răbdare, cum pot duce o viață mai bună, respectând natura și tradițiile.

Când Alteța sa Regală nu este aici, casa în care doarme prințul este destinată turiștilor. Are 7 camere, care se închiriază cu peste 100 de euro pe noapte. Cea în care obișnuiește se doarmă prințul costă 124 de euro. Puteți savura mâncărurile care-i plac la un preț de 15-20 de euro de persoană.

O turistă a fost fericită că a reușit să-l fotografieze pe prinț.

Femeie: "Eu sunt ușor emoționată că însuși prințul Charles a dorit să achiziționeze o căsuță la noi în țară. ((Cum vi s-a părut așa în realitate?) Modest, un om modest, un om normal, un om plăcut".

Vizita în România a moștenitorului coroanei britanice se va încheia săptămâna viitoare. Până atunci, prințul va merge la Viscri și la Micloșoara, alte două sate pe care le îndrăgește.