Institutul National de Medicina Sportiva: "Patrick Ekeng era apt pentru sportul de performanta. Investigatiile au fost bune"

Dată publicare: 10-05-2016 16:11
Dată actualizare: 13-05-2016 07:20


Patrick Ekeng

Dupa ce medicul legist Adbo Salem a spus ca Ekeng ar fi murit din cauza unei afectiuni cardiace, Institutul National de Medicina Sportiva sustine ca Patrick Ekeng era apt pentru sportul de performanta.

 

Institutul National de Medicina Sportiva: "Patrick Ekeng era apt pentru sportul de peformanta"

Dupa ce medicul legist Adbo Salem a spus ca Ekeng ar fi murit din cauza unei afectiuni cardiace, Institutul National de Medicina Sportiva sustine ca Patrick Ekeng era apt pentru sportul de performanta.

Pe 12 ianuarie 2016, Patrick Ekeng a efectuat controlul medical la noua sa echipa, Dinamo. Testele au avut loc la Institutul National de Medicina Sportiva din Bucuresti, iar conform directorului adjunct al institutiei, Simona Nanoveanu, fotbalistul din Camerun era apt pentru sportul de performanta: "Toate investigatiile in cazul sau au fost bune, nu au ridicat suspiciuni", a declarat Simona Nanoveanu pentru HotNews.ro. Precizarile vin la doar o zi dupa ce medicul legist Adbo Salem a spus ca Ekeng ar fi murit din cauza unei afectiuni cardiace.

Graziela Vajaiala, seful Agentiei Anti-Doping: Ekeng a fost testat de noi in aprilie, rezultatele au fost negative

Presedintele Agentiei Nationale Anti-DopingGraziela Vajaiala, a declarat, pentru News.ro, ca fotbalistul Patrick Ekeng a fost testat antidoping in luna aprilie, ”prin sondaj, cu ocazia unui meci”, iar rezultatele au fost negative, adaugand ca ar fi regretabil ca rezultatele toxicologice sa releve ”substante interzise”, pentru ca atunci ”cineva ar trebui sa raspunda”.

Dumitru Dragomir: "Pe afara se aude ca Patrick Ekeng a baut o cafea concentrata cu efedrina"

Dumitru Dragomir, fost presedinte al LPF, a declarat la Sport.ro ca Patrick Ekeng ar fi consumat efedrina cu cafea. Dragomir spune ca ar fi auzit ca fotbalistul a consumat efedrina:"Am cumparat din banii Ligii cate o salvare pentru fiecare echipa. Interesati-va ce au facut cu salvarile cumparate de Dragomir. Nu stiu unde sunt! Sa vedem daca mai exista salvarile si dotarile din ele. Toate cluburile au defibrilatoare, cel putin cele din Liga I. Dinamo avea in cabinetul medical! Trebuia sa faca asta in stadion! Pe afara se aude ca a baut o cafea concentrata cu efedrina. Intrebati medicii ce efecte ar avea combinatia asta!", a spus Dragomir la Sport.ro.

Avocatul Poporului efectueaza o ancheta in cazul decesului fotbalistului Patrick Ekeng

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza o ancheta in cazul decesului jucatorului de fotbal al clubului Dinamo Bucuresti, Patrick Ekeng."Ancheta vizeaza atat imprejurarile in care s-a petrecut tragicul eveniment, cat si starea in care se gaseste sistemul de ambulanta la nivel national, iar concluziile vor fi incluse in viitorul Raport Special al Avocatului Poporului privind sistemul national de sanatate", se arata intr-un comunicat, relateaza Agerpres.

Totodata, Avocatul Poporului transmite condoleante familiei fotbalistului. ''Avocatul Poporului, in calitate de om si de observator atent si pasionat al fenomenului fotbalistic, isi exprima profundul regret fata de decesul tanarului jucator de fotbal, Patrick Ekeng, si prezinta condoleante familiei'', precizeaza sursa citata. Fotbalistul dinamovist Ekeng a decedat vineri seara, dupa ce s-a prabusit pe gazon in minutul 70 al partidei cu FC Viitorul.

 

Sursa: Sport.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO