Drumul lui Șonică, din cocina pana pe tableta. In 2013, producatorii isi vor taia porcii pe internet
Cine vrea de Craciun carnati afumati, caltabosi, ori slanina, trebuie sa se grabeasca sa taie porcul. Iar cei care nu l-au cumparat deja sunt invitati de crescatori pe internet.
In lumea virtuala, godacii se vand repede si bine, iar in aceasta perioada preturile se negociaza din plin.
In Timis, multi au taiat deja porcul, iar carnatii, jambonul si caltabosii sunt la fum.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un gospodar a sacrificat un animal de 200 de kilograme.
Slanina si jambonul vor sta mai intai la saramura, apoi in afumatoare.
Mai nou, crescatorii de porci apeleaza la internet pentru a-si vinde marfa. Nea Alexandru din Satu-Mare a primit cadou o tableta de la baiatul sau, plecat la munca in Anglia.
Dupa ce a invatat sa umble cu ea, a postat imagini cu cei trei grasuni pe care vrea sa-i vanda. Iar clientii au inceput sa-l sune imediat. Vedeta este porcul cel mai gras, Sonica.
"- Hai Sonica, hai hai...Asta mare Sonica hai, asa, hai, hai, ia aci asta-i.
- Ce greutate are ?
- 230, Sonica."
In schimb, vecinul lui nea Alexandru isi cauta clientii.
"- E problema cu vanzarea ca nu se cauta. Am preferat sa ii dam acasa.
- Dar la net va ganditi ?
- Nu ma prea pricep, ar fi, dar cine stie ?"
Si in judetul Brasov, la ferma familiei Stroe, clientii suna non stop, de cand au citit anuntul pe internet. Crescatorii au 15 godaci de vanzare.
Daca facem un calcul, rezultatul este in favoarea porcului "in viu". Dintr-un animal de 120 de kilograme - care se vinde cu aproximativ 1000 de lei - raman aproape 40 de kilograme de carne macra, la 9 lei pe kilogram. Luata din galantar, aceeasi cantitate costa dublu. In plus, din porcul cumparat intreg raman multe parti pentru caltabos, carnati sau piftie. Ce-i drept, asta inseamna si multa munca pentru pregatirea lor, dar ce-ar fi Craciunul fara ele?
Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php