Gigi Becali, transferat de la Penitenciarul Jilava la Poarta Alba, unde va avea regim deschis

Ultima actualizare: 15-12-2013 00:14
Gigi Becali

 Gigi Becali a fost transferat, joi dimineata, de la Penitenciarul Jilava la Poarta Alba, reprezentantii unitatii de detentie din judetul Constanta declarand ca acesta va sta tot la sectia de la Valea Seaca, dar va avea regim deschis.

 Avocatul Daniel Ionascu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Gigi Becali a fost preluat joi, in jurul orei 05.00, de la Penitenciarul Jilava, pentru a fi dus la Penitenciarul Poarta Alba, unde isi ispaseste pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare.

Ionascu a precizat ca Gigi Becali ar urma sa revina la Penitenciarul Jilava in jurul date de 13 ianuarie, cand are termen in procesul in care reprezentantii Penitenciarului Jilava au contestat in instanta decizia judecatorului delegat privind executarea pedeapsei in regim deschis.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabi Botezan, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Becali este asteptat in cursul acestei zile la unitatea de detentie din judetul Constanta, de unde a fost transferat la Jilava, la sfarsitul lunii noiembrie, pentru a fi prezent in fata judecatorilor bucuresteni in dosare care au avut ca termene 26 noiembrie, 5, 9 si 11 decembrie.

Botezan a precizat ca Becali va fi dus tot la sectia de la Valea Seaca a Penitenciarului Poarta Alba, unde a stat pana la momentul transferului la Jilava, dar va beneficia de regim deschis, si nu semideschis, ca pana acum.

La sectia de la Valea Seaca a Penitenciarului Poarta Alba, aflata in comuna Valu lui Traian, pot fi executate pedepsele atat in regim semideschis, cat si deschis.

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, in 26 noiembrie, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la pedepsele de trei ani de inchisoare primite in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Gigi Becali s-a plans atunci, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, de conditiile in care este transportat de la penitenciarul din Constanta la instanta din Bucuresti, aratand ca "plateste pretul celebritatii" si trebuie sa stea intr-o cuseta in duba, nu alaturi de ceilalti detinuti.

La finalul sedintei de judecata, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Alba, in care isi ispaseste pedeapsa, in conditiile in care pe adresa Administratiei Nationale a Penitenciarelor au venit alte trei citatii emise pe numele finantatorului FC Steaua, pentru a se prezenta in fata judecatorilor bucuresteni in dosare care au termene in 5, 9 si 11 decembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Astfel, Gigi Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde a fost dus la instantele bucurestene la cele trei termene de judecata.

Surse judiciare au declarat sambata, pentru MEDIAFAX, ca dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus, in 26 noiembrie, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la condamnarile de trei ani de inchisoare primite in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, s-a decis, in functie de mai multe criterii, printre care si durata pedepsei, ca finantatorul FC Steaua sa execute pedeapsa in regim semideschis.

Decizia a fost contestata de avocati la judecatorul delegat de la Penitenciarul Jilava, care a admis cererea de executare a pedepsei in regim deschis.

Reprezentantii Penitenciarului Jilava au contestat decizia judecatorului delegat la Judecatoria Sectorului 3, dosarul urmand sa se judece in ianuarie 2014.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca regimul deschis de detentie nu ii permite lui Becali sa mearga acasa, dar poate desfasura activitati in interesul penitenciarului, in afara unitatii. Avocatul a precizat ca Becali ar putea, spre exemplu, sa execute servicii de paza a detinutilor, in foisoarele inchisorii, sau chiar sa supravegheze detinutii iesiti la munca in afara penitenciarului.

Regimul deschis de detentie ii mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar si pachete.

Gigi Becali a fost transferat, in 29 octombrie, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

In 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in insc

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO