Drama prin care trece un politist, ranit intr-o explozie acum 3 ani. Darius a suferit arsuri pe 80% din suprafata corpului

Dată publicare: 06-11-2015 18:15
Dată actualizare: 09-11-2015 06:56


Victima nevinovata a unei povesti care aduce izbitor cu nenorocirea de la Bucuresti este Darius, un politist criminalist care stie perfect cat de mutilant poate sa fie focul. Acum trei ani a sarit in aer, la Sighetul Marmatiei.

Era intr-un club, impreuna cu alti colegi, pentru o ancheta, dupa ce in locul respectiv avusese loc o prima deflagratie. Barbatul de 37 de ani a suferit atunci arsuri pe 80% din suprafata corpului si inca spera ca intr-o buna zi o sa isi recapate lumina ochilor ca sa isi revada copiii.

Darius Perhaita, fost comisar de investigatii criminale, are o leziune pe creier din cauza careia aproape ca a orbit. Vineri, barbatul, care este tatal a doi baieti de 4 si 8 ani, s-a intors acasa din Thailanda unde i s-a facut un transplant de celule stem in speranta ca isi va recapata vederea.

Eva Baban, soacra lui Darius: "Acesti ani ne-a fost foarte greu atat noua cat si copiilor. David cel micut nici nu-l stie pe Darius, a avut 9 luni cand s-a intamplat accidental. Traim cu speranta ca va fi bine dupa aceste tratamente. E putin spus prin ce am trecut, am retrait acele clipe, cosmaruri, plang intr-una pentru ca imi este foarte mila de acei tineri din Bucuresti care si-au pierdut viata"

In noaptea de 18 spre 19 februarie 2012, o acumulare de gaze a produs deflagratia in clubul din Sighet. Initial, dupa prima explozie, 7 persoane au fost grav ranite. Tragedia nu s-a oprit insa aici.

La cateva ore distanta o alta explozie a zguduit localul si alti 10 oameni au fost spulberati: trei politisti, patru muncitori, doi pompieri si un notar.

Toti participau la ancheta. Un angajat al companiei de gaze a murit la spital.

De atunci si pana acum, Darius Perhait a luptat cu un destin cumplit.

Darius Perhaita, victima (declaratii din februarie 2015):"Voiam sa avansez in cariera si sa ma ocup de cresterea copiilor. Mi-as fi dorit sa ajung magistrat."

In acest dosar 12 inculpati, printre care angajati ai firmei de caz si un diriginte de santier au fost pusi sub acuzare de procurori, dar procesul nu s-a incheiat inca. Patru dintre ei au fost deja condamnati cu suspendare.

Ileana Daniela Waltner, judecator Tribunalul Maramures: "Judecata continua urmand a se stabili care sunt despagubirile pe care trebuie sa le achite. Cu privire la ceilalti 8 inculpati, 2 au dubla calitate, parte vatamata si civila, cercetarea judecatoreasca este aprope de final."

Clubul, aflat la subsolul unei cladiri, functioneaza si in prezent.

Oana Gonczi, purtator de cuvant ISU Maramures: "Unitatea figureaza cu autorizatie de securitate la incendiu eliberata de ISU Maramures, din 2012, pe alimentie publia, café bar."

Urmatorul termen in acest proces va avea loc peste cateva zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO