Drama prin care trec romanii din Marea Britanie, carora autoritatile le-au luat copilul. "Ne rugam sa nu ne uite"

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09

Povestea dramatica a unei familii de romani din Marea Britanie, care de aproape o saptamana traieste un cosmar.

Baietelul lor de aproape 3 luni a fost luat de cei de la Protectia Copilului, care banuiesc ca parintii l-au lovit la cap. Mama pruncului sustine ca problemele au aparut la nasterea naturala, unde medicii au intervenit cu forcepsul. Cert e ca baietelul lor, Kassian, le-a fost luat din brate, iar parintii au contestat decizia in instanta. La prima infatisare insa, judecatorul nu a luat nicio decizie si a amanat verdictul cu doua luni.

"Suntem inca in soc, nu ne-am revenit si nu o sa ne revenim. Nu stim cu cine asa mai vorbim, la cine sa mai apelam", a spus Magdalena Petraru, mama lui Kassian.

Magdalena si Alexandru Petraru nu pot concepe ca vor petrece Craciunul fara Kassian. Parintii nu au gasit inca un medic specialist care sa dovedeasca in instanta ca acele cheaguri de sange depistate pe creierul copilului nu sunt ca urmare a neglijentei ori violentei parentale, ci, dupa cum spun ei, consecinta unei nasteri dificile.

"Pana nu gasim medici specialisti care sa dovedeasca ca altceva a cauzat problema de la cap a copilului, suntem si noi in continuare suspecti. Daca ar putea sa vina un medic din tara, sa ne ajute, sa se uite pe RMN", a mai spus Magdalena.

Parintii au ajuns, vineri, in fata unui judecator, care a decis, deocamdata, sa mareasca numarul si durata vizitelor la care parintii au dreptul. Mama l-a vazut pe Kassian joi si abia asteapta sa-l revada saptamana viitoare.

"Deja vad diferenta. Cu greu ma recunoastea", spune femeia.

O noua infatisare judecatoreasca va avea loc miercuri, insa decizia finala va fi luata de-abia in februarie-martie, anul viitor.

"In martie, copilul o sa aiba sapte luni. O sa stea in fundulet, o sa se miste, o sa rada. Pierd ce-i mai frumos. Nu stiu daca pot sa stau fara el atata timp. Este prea mult", a mai spus Magdalena.

Parintii incearca sa faca rost de bani pentru a inchiria o casa mai mare. Asa, o ruda apropiata din Romania s-ar putea muta cu ei si l-ar putea lua in grija pe Kassian.

"Trebuie sa asteptam, sa ne rugam sa nu ne uite. Asta e temerea mea cea mai mare", a incheiat mama lui Kassian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO