Drama mamelor infectate care nu-și pot lua în brațe copilul nou-născut. Singurul mod în care îl pot vedea este incredibil

Dată publicare: 30-07-2020 21:10
Dată actualizare: 30-07-2020 21:18


Drama mamelor infectate care nu-și pot lua în brațe copilul nou-născut. Singurul mod în care îl pot vedea este incredibil

Mamele infectate cu noul coronavirus, cu bebeluși care au rezultat negativ la testul Covid, nu-și pot strange în copiii până când nu au și ele test cu rezultat negativ. Între timp, îi pot vedea numai din fotografiile făcute de asistente.

 

În astfel de situații, cu mame pozitive și nou-născuți negativi, nu este nici o soluție și femeile trăiesc drama de a nu-și putea lua în brațe copilul nou-născut, a declarant medicul epidemiolog rezident Dana Costea, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

”Pentru o mamă este foarte greu să stea departe de copil, cu atât mai mult de un copil abia născut, dar nu avem soluție la asta”, a spus dr. Costea.

„În cazul în care mama este pozitivă și copilul negativ, sunt separați imediat. Copilul poate fi preluat doar de o rudă de gradul unu, cu test negativ; altfel rămâne la noi până mama devine negativă”, a spus dr. Marius Grămadă, directorul medical al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

 

Își văd copilul în pozele făcute de cadrele medicale

 

În această perioadă, din motive de securitate epidemiologică, mama nu-și poate vedea copilul nici măcar prin geam, în schimb cadrele medicale fac frecvent fotografii bebelușilor și le arată mamelor lor.

Cea mai lungă perioadă care a trecut până când o femeie pozitivă care a născut a devenit negativă a fost de o lună de zile.

 

 

Sursa: C.A.


VIDEO PROTVPLUS.RO