Două persoane, reţinute în dosarul privind exploatarea prin muncă a şase victime, ţinute în condiţii inumane
Cele două persoane din Giurgiu suspectate că au recrutat şi au adăpostit şase persoane cu afecţiuni fizice şi psihice, pe care le au exploatat prin muncă, au fost reţinute, fiind prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Poliţia Română a anunţat, miercuri, că, în urma percheziţiilor făcute în urmă cu o zi, în judeţul Giurgiu, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au fost reţinute pentru 24 de ore două persoane.
Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţii din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Marţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în judeţul Giurgiu, într-un dosar de trafic de persoane în formă continuată.
„În fapt, s-a reţinut că, începând cu anul 2021 şi până la data de 6 februarie 2024, două persoane, membri ai aceleaşi familii, ar fi recrutat şi adăpostit, într-o anexă improvizată a locuinţei lor, 6 persoane vătămate, pe care le-ar fi exploatat prin supunerea la muncă fizică şi ţinerea în stare de sclavie, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, cauzată de afecţiunile fizice şi psihice grave de care sufereau, precum şi de lipsa mijloacelor de subzistenţă”, arătau anchetatorii.
Persoanele cercetate ar fi reţinut documentele persoanelor vătămate, pentru a le împiedica să plece, şi le-ar fi obligat să presteze diferite activităţi în gospodărie, fără a fi remunerate şi fără a li se asigura hrana zilnică necesară, un adăpost corespunzător şi condiţii minime de igienă.
În urma percheziţiilor de marţi, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite în condiţii precare de igienă şi având probleme evidente de sănătate, de natură fizică şi psihică.
De asemenea, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum şi alte mijloace de probă.
Audierile s-au desfăşurat la sediul DIICOT - Structura Centrală.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.