Două fetițe rătăcite în Constanța, găsite după 6 ore de căutări. Un bărbat le-a văzut pe geam și le-a luat acasă

Dată publicare: 20-03-2021 07:44
Dată actualizare: 20-03-2021 09:40


S-a dat alarma vineri în comuna Cumpăna, din județul Constanța, după ce două fete - de 9 și de 11 ani - au ieșit la joacă în jurul prânzului și nu s-au mai întors acasă.

Zeci de oameni - poliţişti, jandarmi şi localnici - au plecat în căutarea lor. Fetele - speriate şi aproape îngheţate - au fost zărite în cele din urmă de un bărbat, care a sunat la 112.

Comuna a fost împânzită noaptea trecută de forţe de ordine, după ce părinţii au anunţat că cele două copile, care sunt vecine, sunt de negăsit.

Poliţişti de la rutieră, ordine publică, jandarmi, de la poliţia locală şi din alte structuri ale IPJ Constanța au plecat în căutarea lor. În total, 70 de persoane. Li s-au alăturat zeci de localnici, după ce familiile au lansat un apel disperat pe reţelele sociale.

Căutările au dat roade după mai bine de 6 ore de când fetele plecaseră la joacă. Era ora 9 seara.

- Au găsit copii! Dar nu se ştie dacă sunt ele.
- Cine a zis că le-a găsit?
- Uite e mamaia aicea!
- Aşteptaţi un pic că nu se ştie, aştepţi un pic.

După câteva minute, fetele au ajuns la postul de poliţie din localitate. Erau pline de noroi, înfrigurate şi speriate.

După ce au fost strânse în braţe de părinţi, fetele au povestit, în prezenţa poliţiştilor, cum s-au rătăcit.

- Unde au fost văzute ultima oară pe camere?
- Pe strada morii, tocmai în captat de tot, acolo au zis că au făcut undeva stânga! E numai câmp acolo, e drum de pământ! .
- Am văzut că v-aţi mobilizat foarte mulţi să o căutaţi.
- Da de ce nu, dacă putem să dăm o mână de ajutor... oricine putea să fie în situaţia asta...

Din fericire, cele două copile au fost văzute de la geamul locuinţei de un bărbat care locuieşte în cartierul ANL. Omul a anunţat poliţiştii şi, până la sosirea acestora, le-a luat pe fete la el acasă.

Marina Gâju, primar Cumpăna: "Le-a văzut venind pe alee, pe lângă campusul şcolar. A sunat la 112, văzându-le că sunt singure, sunt la oră târzie şi aşa am ajuns acolo."

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "Cele două minore au fost identificate de poliţişti în jurul orei 20 şi 40 de minute, la aproximativ 2 km de locul unde se presupune că s-ar fi jucat. Acestea nu prezintă urme de violenţă, iar în urma audierilor s-a stabilit faptul că nu au fost victime ale vreunei infracţiuni."

Fetele au fost găsite la timp. În zonă, temperaturile au scăzut până la minus 5 grade în ultimele nopţi.

Tags: constanta,


VIDEO PROTVPLUS.RO