Mama uneia dintre fetele gasite inconstiente in piscina din Capitala, cercetata penal. Adolescentele sunt in stare grava

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19

O ancheta este in plina desfasurare, dupa ce doua fete au fost la un pas sa se inece intr-o piscina din Capitala. Nu s-ar fi intamplat asta daca ar fi fost supravegheate de un adult, spun politistii.

Acestia o cerceteaza pe mama uneia dintre ele. Din pacate, adolescentele sunt, in continuare, in stare grava, la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'', si respira doar cu ajutorul aparatelor.

Ultimii doi martori care au ramas in clubul cu piscina, sambata seara, dupa terminarea programului, au dat luni declaratii in fata politistilor de la Sectia 2. Nu au vazut scena in care cele doua fete au intrat in apa. I-au zarit doar pe chelneriii care le-au scos inconstiente.

Anchetatorii au vorbit cu parintii victimelor, dar si cu reprezentantii clubului. Cele doua copile nu ar fi stiut sa inoate, iar piscina are adancimi diferite. Este posibil ca amandoua sa fi ajuns in zona de pericol. Chiar daca ar fi strigat dupa ajutor, nu avea cine sa intervina, pentru ca nimeni nu le supraveghea.

Politistii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si o acuza pe mama unei minore de neglijenta, dupa ce le-ar fi lasat pe cele doua fete sa se joace in piscina nesupravegheate, dupa terminarea programului.

Femeia, care lucreza ca bucatareasca in complex, a spus ca a lipsit de langa cele doua doar cateva secunde, insa medicii confirma ca starea lor este atat de grava pentru ca au stat mult sub apa. In continuare respira cu ajutorul aparatelor si nu se stie deocamdata cat de mult le-a fost afectat creierul din cauza lipsei de oxigen.

In paralel, politistii verifica si activitatea clubului. Potrivit legii,
"Operatorii economici care au in administrare plaje amenajate, stranduri, parcuri acvatice sau porturi de agrement nautic, situate pe apele interioare naturale ori amenajate au obligatia sa infiinteze posturi de salvare acvatica - salvamar si posturi de prim ajutor."

Prezenta unor salvatori profesionisti ar trebui sa preintampine producerea unor astfel de accidente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO