Dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, a fost din nou amanat

Ultima actualizare: 18-04-2014 02:08

Curtea de Apel Bucuresti a judecat al 3-lea termen din apelul dosarului in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii au dispus amanarea procesului pentru 29 aprilie pentru ca avocatii au solicitat mai multe exceptii.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, s-a prezentat in fata magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti pentru a fi audiat in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare. Este faza finala a acestui proces, iar decizia care va fi data este executorie. Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare, dar procurorii DNA au declarat apel si au cerut pedeapsa maxima.

Voiculescu a declarat marti, la Curtea de Apel Bucuresti, ca ar prefera sa fie anulata privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, pentru care este judecat si sa isi recupereze toti banii pe care i-a investit in institut.

"A aparut o idee care mi se pare foarte buna. Un avocat, nu stiu al cui, a ridicat problema anularii privatizarii, care inseamna ca ei sa-si ia terenul si cladirile alea superbe si sa le vanda cu 60 de milioane, cat cred ca valoreaza, iar eu sa-mi recuperez toti banii pe care i-am bagat in ICA. Va asigur ca este o suma foarte mare. As prefera sa se ia aceasta decizie", a spus fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, la iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti.

El a mai spus ca nu ii este frica de faptul ca ar putea fi condamnat.

Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie, marti, apelurile formulate in dosarul in care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si alte 11 persoane sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare.

Avocatii au cerut ca decizia luata de prima instanta, respectiv Tribunalul Bucuresti, prin care s-a respins restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmaririi penale, sa fie reanalizata de un judecator, in Camera Preliminara de la Curtea de Apel Bucuresti.

De asemenea, avocatii au formulat mai multe exceptii si cereri, printre acestea fiind si o solicitare de anulare a Hotararii de Guvern 290/2002, prin care Institutul de Cercetari Alimentare a fost trecut din proprietatea statului in proprietate privata.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a acordat un nou termen de judecata in 29 aprilie, cand ar putea sa se pronunte in cazul acestor cereri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO