Dosarul penal in cazul celor doi alpinisti decedati in Muntii Retezat, preluat de catre Parchetul instantei supreme

Ultima actualizare: 28-04-2017 07:11
Erik Gulacsi

Dosarul in cazul celor doi alpinisti care si-au pierdut viata in urma avalansei produse, sambata, in Muntii Retezat, a fost preluat de catre procurorii Parchetului instantei supreme.

Pana la aceasta ora, nu au mai fost audiate alte persoane in afara celor sase audiate in cursul zilei de luni.

Purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Laura Bradu, a declarat, marti, pentru News.ro ca dosarul penal privind moartea alpinistilor Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi in avalansa din Retezat a fost preluat de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie cercetarile fiind facute pentru ucidere din culpa.

"Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar acum asteptam sa vedem daca vor fi delegati politisti de la IPJ Hunedoara sau de la IGPR pentru a se ocupa de acest caz. In afara celor sase persoane audiate pana acum, nu au mai fost audiate si altele", a declarat Laura Bradu.

Potrivit unor surse judiciare, cele sase persoane audiate sunt: Catalin Ioan Berenghi, seful Scolii de Ghizi aflat pe munte cu un grup de 51 de persoane in momentul producerii avalansei, cei trei turisti din grupul Scolii de ghizi care au coborat sa ii ajute pe turistii surprinsi de avalansa, o femeie din cei cinci supravietuitori ai avalansei si un barbat de la o cabana unde fusesera cazati alpinistii.

Avalansa produsa, sambata dupa-amiaza, in Muntii Retezat a surprins sapte persoane, cinci dintre acestea fiind ranite. In avalansa, Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi, cei doi adolescenti alpinisti renumiti, avand la activ numeroase recorduri mondiale si europene, si-au pierdut viata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO