Dominic Fritz: Timișoara, primul oraș din România unde se poate testa un vehicul autonom

Ultima actualizare: 23-06-2022 14:54
Dominic Fritz
Facebook.com

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, joi, pe pagina sa de Facebook, că în Timișoara se testează, în condiții de maximă siguranță, primul vehicul fără șofer, dotat cu tehnologie dezvoltată de Continental.

Mașina fără șofer a fost testată în Piața Unirii din Timișoara, iar sute de oameni au luat parte la eveniment și și-au exprimat dorința de a se deplasa într-un vehicul autonom, se arată într-un comunicat al companiei tehnologice Continental.

Continental, companie tehnologică, a prezentat, pentru prima dată în România, o mașină autonomă, o platformă de dezvoltare pentru o gamă largă de tehnologii Continental care sunt necesare pentru funcționarea sistemelor de mobilitate fără șofer în viitor. Compania este convinsă că aceste vehicule autonome, propulsate electric – fără șofer, volan sau pedală de frână – vor aduce o contribuție importantă la îmbunătățirea traficului și, în consecință, și a calității vieții în zonele urbane. Dezvoltarea acestui vehicul autonom a fost realizată împreună cu compania EasyMile”, scrie în comunicat.

Dominic Fritz și reprezentanți ai Primăriei Timișoara au fost prezenți la eveniment. Primarul Timișoarei a îndemnat curioșii să vină în Piața Unirii și să testeze vehiculul fără șofer.

Evenimentul face parte din strategia companiei privind dezvoltarea de produse și tehnologii pentru o mobilitate urbană sustenabilă, pentru mașini cu un nivel tot mai avansat de conducere asistată și automatizată, care oferă utilizatorului experiențe remarcabile”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Incident halucinant în sala de judecată. Un individ și-a atacat fosta concubină chiar în incinta instituției

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO