PSD, după anunţul lui Nicolae Ciucă privind compensarea preţului la combustibili: Alternativa noastră ar fi fost mai bună

Ultima actualizare: 23-06-2022 15:23
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu,
Agerpres

PSD a transmis, joi, la scurt timp după anunţul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibili, că respectă decizia şefului Executivului, însă alternativa PSD ar fi fost mai bună.

Social-democraţii anunţă că dacă operatorii vor creşte în continuare preţurile, PSD va reveni în coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial.

PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluţii privind reduceri importante ale preţului carburanţilor. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât şi operatorii privaţi, astfel încât preţul carburanţilor să scadă cu 50 de bani”, scrie PSD.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună şi ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de aşteptările românilor. În plus, în multe alte ţări europene, soluţia compensării a funcţionat doar câteva săptămâni, după care preţurile au revenit şi au ajuns chiar la niveluri mai mari. De aceea, dacă operatorii din piaţă vor creşte din nou preţurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial”, mai anunţă PSD.

Ciucă: „Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă”

​​Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, după ședința de Guvern, decizia luată în cazul creșterilor de prețuri la carburanți.

Astfel, va exista o compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.

Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă (...). Am luat decizia să aplicăm această măsură care implică responsabilitatea guvernului, cât și a companiile petroliere (...). Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort″, a declarat șeful Guvernului.

Nicolae Ciucă a precizat că „mecanismul va fi aplicat pentru o perioadă de trei luni”, iar „compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal”.

Valoarea pachetului de compensare va fi de două miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat, potrivit premierului.

Citește și: Ciucă: „Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă”

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO