Doliu în Neamţ. Victimele accidentului, înmormântate din bani găsiţi în buzunarele morţilor

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 07 Aprilie 2018 18:24
Categorie: Actualitate

Familiile celor 9 bărbaţi morţi în teribilul accident petrecut în Neamţ şi-au luat rămas bun pentru totdeauna de la cei dragi.

Bieţii oameni şi-au îngropat rudele din bani împrumutaţi sau din ce au găsit în buzunarele morţilor, după tragedie. Într-un final a venit şi ajutorul autorităţilor. Reprezentanţii Bisericii le-au permis familiilor să organizeze funeraliile astăzi, în Sâmbăta Mare, zi în care nu se fac parastase sau înmormântări.

4 localităţi din judeţul Neamţ au fost sâmbătă îndoliate. Oamenii şi-au condus pe ultimul drum victimele cumplitului accident de miercuri de la Viişoara, când microbuzul în care se aflau s-a prăbuşit în apele Bistriţei.

În comună Făurei, durerea a fost uriaşă. Patru din cei nouă bărbaţi morţi au fost duşi spre cimitir, într-o mare de lacrimi, de câteva sute de oameni şi un sobor de 5 preoţi. Printre cei care-au pierit, este şi Ionuţ, un adolescent de numai 17 ani.

Într-una din familii au plecat, împreună, un tată şi fiul său. Cei doi, de 40 şi 22 de ani, au fost găsiţi îmbrăţişaţi în maşina morţii într-o ultimă încercare disperată de a se salva. Plecaseră să lucreze cu ziua, pe o plantaţie din Arad. Erau bucurori că vin acasă cu o brumă de bani pentru Paste.

"Şi-a pierdut casa şi oamenii de aici, de la noi din sat, le-a dat cineva o casă de pomană. Şi ei munceau, copiii, se duceau la muncă cu tatăl lor ca să întreţină familia. Erau nişte oameni foarte muncitori, erau oameni care munceau din greu”, spune o vecină.

Tot sâmbătă au fost înmormântate alte patru victime din Podoleni şi Săvineşti. Printre ele şi şoferul de 25 de ani şi fratele său.

„S-au dus oamenii să muncească şi au venit înapoi în sicriu...", spune viceprimarul.

"Şi-acum îmi dau lacrimile pentru nefericirea care este în satul ăsta aici, aşa durere şi aşa întristare în comunitatea asta", spune un vecin.

O altă victimă, un tânăr de 19 ani, din comună Deleni, judeţul Iaşi, va fi înmormântată luni. Autorităţile locale au acordat ajutoare de înmormântare de câteva sute de lei pentru fiecare familie. De asemenea, prefectul judeţului Neamţ a declarat că, după înmormântare, în baza unor anchete sociale, rudele victimelor vor primi şi un ajutor suplimentar din fondul de urgenţă.

Nouă ipoteză în cazul accidentului din Neamț, soldat cu 9 morți
Nouă ipoteză în cazul accidentului din Neamț, soldat cu 9 morți
VIDEO PROTVPLUS.RO
Autocar rasturnat Olt
Un autocar cu 29 de pasageri a ajuns într-un șanț, în județul Olt. VIDEO
Jandarmii au salvat 6 cățeluși îngropați în zăpadă. Mama puilor le-a arătat unde erau
Târguri de design contemporan, în Capitală. Ce și-a cumpărat Simona Halep
Un tren în care se aflau 20 de persoane, blocat între stații, în Caraș-Severin
Pesta porcină a ajuns și în satul Fierbinți, cu 5 zile înainte de Ignat
Din autobuze și tramvaie, cu picioarele direct în bălți sau mocirla din București
bagaje aeroport
”Bagajul, bagajul!” Pățania unui angajat de pe Aeroportul Otopeni
Condamnare grea pentru Roni Herșcovici, tânărul care a luat un polițist pe capotă
Accident grav în Neamț. Patru autoturisme implicate
Bărbat de 28 de ani, prins cu peste 150 de kilograme de tutun
Hercule vechi de mii de ani, găsit în locuinţa unui bărbat din Alba. Ce voia să facă cu el
Accident cu 4 răniţi şi un mort, în Timiş. Judeţul este sub Cod Portocaliu