Doi tineri si un adolescent au murit, in mai putin de 24 de ore, inghititi de ape. Avertismentul pompierilor

Dată publicare: 27-06-2016 07:55
Dată actualizare: 30-06-2016 08:00


Doi tineri si un adolescent au murit, in mai putin...
Doi veri in varsta de 20 de ani, care au vrut sa s...

In mai putin de 24 de ore, trei oameni si-au pierdut viata inghititi de ape. Erau foarte tineri si nu stiau sa inoate, dar au sarit in apa ca sa se racoreasca.

Pompierii le atrag atentia tuturor sa fie atenti unde fac baie, oricat ar fi de cald. Locurile neamenajate pot fi inselatoare si pline de capcane mortale.

Doi tineri, ambii in varsta de 20 de ani, au mers la scaldat. La un moment dat, unul dintre ei care nu stia sa inoate a disparut in apa adanca. Varul lui a incercat sa il salveze, dar a fost tras si el de curenti.

Martorii au anuntat imediat autoritatile, dar nimeni nu a stiut sa le indice salvatorilor locul in care au disparut.

Operatiunea la care au participat zeci de pompieri si scafandru este una dificila, pentru ca aria de cautare este una foarte mare.

 

O tragedie asemanatoare s-a petrecut si in judetul Bacau. Un copil de 14 ani s-a inecat intr-un lac de langa o balastiera. Intrase in apa impreuna cu un verisor si cum niciunul nu stia sa inoate, si-au legat de corp mai multe bidoane goale, de plastic. Au sperat ca ii vor tine la suprafata, dar s-au inselat amarnic.

Salvatorii atrag atentia inca o data ca scaldatul se face doar in locuri special amenajate: "Daca nu inotati bine nu va aventurati in apa daca nu aveti persoane in apropiere. Evitati scaldatul in locuri in care exista maluri abrupte sau crengi de copaci pe fundul acesteia."

"In cazul copiilor, e nevoie de atentie sporita. Ei nu trebuie lasati nesupravegheati in apa, chiar daca stiu sa inoate. Un adult trebuie sa fie mereu in preajma lor, si atunci cind cei mici au echipamente de siguranta, cum ar fi colacul de salvare sau aripioarele".

De asemenea, nu va aventurati in apa noaptea, nu sariti de pe platforme si nu intrati in apa dupa ce ati stat mult timp la soare.


VIDEO PROTVPLUS.RO