Doi tineri care aruncau gunoi pe jos, amendați după ce au fost prinși de Rareș Năstase

Ultima actualizare: 02-03-2020 21:48

Garda Națională de Mediu s-a sesizat, după ce corespondentul Rareș Năstase a surprins doi tineri care aruncau gunoiul pe un câmp din județul Dolj.

Autoritățile au anunțat că respectivii vor fi amendați și îi încurajează pe oameni să facă publice astfel de fimari.

Rareș Năstase: „Pe acest teren vedeți în loc de agricultură numai mizerie. Aici în spate sunt niște cetățeni pe care i-am pus să-și ia gunoiul înapoi. Toată lumea aruncă aici?”
Tânăr: „Nu știu ce să zic.”
Rareș Năstase: „Toate gunoaiele astea de unde sunt?”
Tânăr: „Vă dați seama că de la lume... De unde să fie...?”

Rareș Năstase, corespondentul emisiunii „România, te iubesc!”, a surprins această scenă pe câmpul de la marginea satului Zănoaga din județul Dolj. De altfel, un câmp ticsit cu deșeuri.

Rareș Năstase: „Când i-am surprins pe cei doi tineri erau foarte senini că toată lumea aruncă aici. Toată lumea aruncă pe pământuri care apoi infestează pânza freatică și ajunge în găleata și ulciorul lor de acasă. În 2016, opt copilași din acest sat au ajuns cu probleme pentru că părinții lor au făcut lapte cu apă de aici.”

Direcția de Sănătate Publică a județului Dolj a anunțat că pânza freatică din mai multe localități este contaminată. Prin urmare, apă nu este potabilă. Cauzele sunt două: gunoaiele aruncate la întâmplare în natură, dar și utilizarea excesivă în agricultură a îngrășămintelor chimice.

Rareș Năstase i-a pus pe cei doi localnici să-și strângă gunoiul.

Postarea a adunat peste 31.500 de vizualizări, iar Garda Națională de Mediu a reacționat și a spus că îi va amenda pe oamenii din imagini. Totodată, a anunțat că acum o săptămână a mai amendat cu 60.000 de lei o firmă pentru abandon de deșeuri.

Acum trei zile, tot Rareș Năstase a publicat o altă filmare în care a suprins o deversare în răul Timiș. Și aceea a avut mai multe share-uri și a strâns peste 154.000 de vizualizări.

Mai multe amănunte despre aceste cazuri veți afla într-un viitor reportaj la „România, te iubesc!” pe tema apelor contaminate și a poluării solului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO