Doi indivizi certați cu legea au crezut că vor da lovitura și au furat doi struți crescuți cu mare drag de proprietar într-un sat din Giurgiu.

I-au urcat în căruță și au fugit, dar păgubitul și un martor le-au luat repede urma pe drumul proaspăt acoperit de zăpadă. Din păcate struții furați au fost tăiați.

Cei doi struţi au fost până acum câteva zile vedele satului Puieni din Giurgiu. Într-o noapte însă doi indivizi pe care localnicii îi acuză că sunt hoţi de găini le-au venit de hac.

Martor: „Uitaţi aici. Uitaţi fulgi. I-au dus târâş de acolo. Ei alunecau pe zăpadă. Le-au dat în cap că ei trebuie să aibă lărgime. Dacă îi dădea un cioc, îl omora. Erau mari. Dar i-a prins, cred, dormind jos”.

Era noapte şi ningea când un vecin a ieşit în curte să ia nişte lemne de foc. N-a mai apucat pentru că a observat ceva suspect.

Martor: „I-am văzut în lumină. Şi cât m-am dus să iau lemnele, ei i-au luat. I-au încărcat, au luat-o pe strada asta, aşa”.

Struţii aparţineau unui bucureştean care îi creştea la casa părintească.

Proprietar: „Mă doare inima, am plâns, am avut grijă de ei, îi splam pe labe să fie curaţi”.

Proprietarul, sunat de vecin, a venit într-un suflet la faţa locului. Împreună, au pornit pe urmele hoţilor. Ghinionul celor din urmă a fost faptul că ningea iar autorităţile nu curăţaseră drumul.

Urmele lăsate prin zăpada l-au condus pe proprietar la casa indivizilor. Le-a bătut la poarta sub pretextul că vrea să cumpere un cal şi atunci a văzut în curte căruţa din care ieşeau cozile păsărilor. Şi a dat seama că a ajuns unde trebuie şi a sunat la poliţie.

Poliţiştii n-au intervenit imediat, pentru că nu aveau mandat. Când l-au primit, au acţionat în forţă şi au descoperit păsările tăiate.

Tatăl unui suspect: "Nu ştiu de ce au făcut aşa ceva. Că aveam de mâncare. Am aruncat păsările”.

Cei doi suspecţi, care şi-au trecut acum în palmares şi struţi după găini, au timp să reflecteze la fapta lor necugetată. Din puşcărie, unde pot sta o vreme şi vor avea în meniu cel mult carne de pui.