Doi frați din Alba țin în casă un brad natural împodobit de 14 ani. „La noi e în permanență Crăciun”

Ultima actualizare: 28-12-2020 09:57
Pom de Craciun
aiudinfo.ro

Doi frați din din județul Alba ar putea deține un pom de Crăciun demn de Cartea Recordurilor. Cei doi au în casă același brad natural de 14 ani și nu au în plan să renunțe la el prea curând.

Cei doi - frate și soră - au povestit în presa locală că au cumpărat bradul în urmă cu 14 ani, când tatăl lor încă era în viață. L-au decorat cu globuri și beteală și i s-a repartizat un loc în sufrageria apartamentului lor din Aiud.

„Inițial l-am lăsat până în primăvară. Ne-a plăcut. Era prea frumos să-l aruncăm. Apoi,văzând că se păstrează bine, am început să ne întrebăm: Oare de ce să-l aruncăm? De ce să nu-l ținem? Nu este păcat de frumusețea aceasta? Și, uite așa, a mai trecut un an. Prezența lui face ca la noi în casă să fie în permanență Crăciun”, a povestit Andrei Bako pentru aiudinfo.ro.

Cu toate că nu se află în ghiveci, Andrei și sora sa spun că s-a păstrat foarte bine și nu i-au căzut acele. Așa că s-au hotărât să-l mai țină încă un an. Așa a trecut al doilea an, al treilea și următorii ani. Acum bradul celor doi frați a împlinit 14 ani de când este se află în apartamentul lor.

Acele bradului nu mai sunt însă de mult verzi, ci au devenit maro-roșcat. Cei doi povestesc că prietenii lor se amuză de situație și le spun în glumă că că ar trebui să-i facă buletin, dacă a ajuns la această vârstă.

„Am auzit că există în «Cartea Recordurilor» un brad asemenea celui pe care-l avem noi, care ar avea nu știu câți ani. Mulți. Nu concurăm cu acesta! Ne dorim să demonstrăm că, dacă vrei, poți să faci un bine naturii. Prin faptul că am păstrat acest brad timp de 14 ani, am reușit să salvăm de la tăiere alți 13 brazi. Este bine. Putem spune că prin prezența lui în apartamentul nostru, este mereu Crăciun”, a mai spus Andrei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO