Controale ale polițiștilor rutieri, în Capitală. 22 de persoane au rămas fără permis

Ultima actualizare: 28-12-2020 09:39

Câțiva șoferi au petrecut aseară, de Sfântul Ștefan, și n-au mai ținut cont de lege, adică au urcat băuți la volan.

Polițiștii au facut ample controale în mai multe puncte din București, tocmai pentru a-i depista pe cei care consumă alcool sau droguri și apoi se aventurează în trafic.

În doar câteva ore, 22 de persoane au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate 41 de amenzi, în valoare de peste 24 de mii de lei.

Polițiștii de la Brigada rutieră avertizează că se vor afla pe străzi și în zilele următoare, mai ales că urmează Revelionul.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au împânzit străzile din Bucureşti în a seara de Sfântul Ştefan. Din păcate, au fost şi şoferi inconştienţi, care au urcat la volan după ce au consumat alcool, punând în pericol propriile vieţi, dar şi pe ale celor care îi însoţeau.

În mai puţin de o oră, patru dintre şoferii care au trecut printr-o anumită intersecţie din Sectorul 2 al Capitalei şi care au fost opriţi de poliţişti au rămas fără permis de conducere pentru următoarele 90 de zile, din cauză că au urcat băuţi la volan. De asemenea, ei s-au ales şi cu câte o amendă în valoare de 1.305 lei.

Alţii au fost depistaţi sub influenţa drogurilor. Un tânăr, de pildă, pe lângă alcool, consumase şi cannabis.

Pentru că urmează Revelionul, polițiștii au și câteva sfaturi pentru cei care vor fi tentaţi să încalce legea.

Comisar de poliţie Radu Gatan, Brigada Rutieră: „Să circule cu prudenţă, să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise de lege, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să respecte cu stricteţe măsurile de distanţare socială”.

Cei care sunt prinşi drogaţi la volan riscă să ajungă chiar şi în spatele gratiilor. Pedeapsa cu închisoarea este de la 1 la 5 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO