Controale ale polițiștilor rutieri, în Capitală. 22 de persoane au rămas fără permis

×
Codul embed a fost copiat

Câțiva șoferi au petrecut aseară, de Sfântul Ștefan, și n-au mai ținut cont de lege, adică au urcat băuți la volan.

Polițiștii au facut ample controale în mai multe puncte din București, tocmai pentru a-i depista pe cei care consumă alcool sau droguri și apoi se aventurează în trafic.

În doar câteva ore, 22 de persoane au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate 41 de amenzi, în valoare de peste 24 de mii de lei.

Polițiștii de la Brigada rutieră avertizează că se vor afla pe străzi și în zilele următoare, mai ales că urmează Revelionul.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au împânzit străzile din Bucureşti în a seara de Sfântul Ştefan. Din păcate, au fost şi şoferi inconştienţi, care au urcat la volan după ce au consumat alcool, punând în pericol propriile vieţi, dar şi pe ale celor care îi însoţeau.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În mai puţin de o oră, patru dintre şoferii care au trecut printr-o anumită intersecţie din Sectorul 2 al Capitalei şi care au fost opriţi de poliţişti au rămas fără permis de conducere pentru următoarele 90 de zile, din cauză că au urcat băuţi la volan. De asemenea, ei s-au ales şi cu câte o amendă în valoare de 1.305 lei.

Alţii au fost depistaţi sub influenţa drogurilor. Un tânăr, de pildă, pe lângă alcool, consumase şi cannabis.

Pentru că urmează Revelionul, polițiștii au și câteva sfaturi pentru cei care vor fi tentaţi să încalce legea.

Comisar de poliţie Radu Gatan, Brigada Rutieră: „Să circule cu prudenţă, să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise de lege, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să respecte cu stricteţe măsurile de distanţare socială”.

Cei care sunt prinşi drogaţi la volan riscă să ajungă chiar şi în spatele gratiilor. Pedeapsa cu închisoarea este de la 1 la 5 ani.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Amenzi, după ce poliția a descoperit o petrecere. Ar fi participat și Floricica Dansatoarea
Amenzi, după ce poliția a descoperit o petrecere. Ar fi participat și Floricica Dansatoarea

Polițiștii au dat amenzi în a doua zi de Crăciun după ce au descoperit - cu ajutorul rețelelor de socializare - o petrecere organizată ilegal.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.