Doi dintre sportivii suspectati ca exploatau sexual tineri in Germania, inclusiv minori, retinuti

15-03-2013 10:45


scandal

Doi dintre sportivii ridicati, joi, de catre procurorii DIICOT Craiova, suspectati ca exploatau sexual tineri in Germania, intre care si minori, au fost retinuti pentru 24 de ore sub acuzatia de proxenetism si trafic de minori.

Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, in noaptea de joi spre vineri, au fost emise doua ordonante de retinere pe numele lui Florin Boboc si Marian Serban, ambii luptatori K1.

Acestia vor fi prezentati, vineri, magistratilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

De asemenea, procurorii vor cere mandat de arestare in lipsa si pentru un ceatean german, membru al acestei retele.

Procurorii DIICOT Craiova au audiat, joi, peste 50 de persoane, printe care martori si victime ale gruparii specializate in racolarea, transportarea si exploatarea sexuala in Germania a peste 200 de persoane, unele dintre acestea minore.

Procurorii au stabilit ca, in perioada 2009-2011, invinuitii Florin Boboc, Marian Corneliu Serban si Vasilica Begiu, sportivi legitimati la un club din municipiul Craiova, practicanti ai sporturilor de contact (box si K1), au racolat si transportat in Germania tineri, printre care si sportivi minori, in scopul intretinerii de relatii sexuale, contra cost, cu cetateni germani, precum si in vederea realizarii si difuzarii unor materiale pornografice explicite.

Victimele sportivilor erau racolate dintr-un club sportiv si dusi in Germania, unde erau obligati sa intretina relatii sexuale.

Presupusii proxeneti au reusit sa treaca granita si minori pe care ii scoteau din tara cu acceptul parintilor sub pretextul participarii la competitii sportive in strainatate.

Potrivit anchetatorilor, germanii plateau 250 de euro pentru o partida de sex cu un tanar din Romania, iar in total s-au facut aproximativ 600 de tranzactii, suma incasata ridicandu-se la 150.000 de euro.

Sursa: Mediafax

Tags: anchete,

VIDEO PROTVPLUS.RO