Judecatoarele Dinu si Costache, arestate preventiv. Anchetatori: au luat 150.000 EUR de la interlopi


Ultimul update: Luni 18 Martie 2013 06:44
Data publicarii: Vineri 15 Martie 2013 07:17
Categorie: Stiri actuale

Cele 2 judecatoare, Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv, vineri dimineata, pentru 29 de zile.

Dincolo de sentinta sunt o multime de amanunte interesante legate de ceea ce s-a intamplat la Curtea de Apel Bucuresti.

In primul rand, cand le-a expirat ordonanta de retinere, asta se intampla pe la 04.00 dimineata, instanta le-a lasat pe judecatoarele Dinu si Costache sa mearga acasa, sa-si ia haine si articolele pentru igiena personala, inainte sa se prezinte la Centrul pentru Arest Preventiv.

Judecatoarele Dinu si Costache, desi arestate, au iesit fara catuse din tribunal si, fara escorta de politie, au plecat acasa la ele.

La fel de adevarat este, insa, faptul ca amandoua s-au dus in arest, fara sa faca probleme autoritatilor.

Un alt amanunt este si ca, in momentul in care au fost duse la Curtea de Apel, duba politiei a fost trasa in curte, pentru ca nimeni sa nu le vada pe cele doua judecatoare.

In al doilea rand, daca si dupa recursul pe care l-au facut, doua dintre cele sase persoane arestate nu vor fi eliberate, autoritatea tutelara trebuie sa decida cine va avea grija de copiii lor minori.

Imediat dupa pronuntarea sentintei, avocatii celor 2 magistrate au facut recurs. In continuare, ele isi sustin nevinovatia.

In total, 6 din cele 7 persoane la Curtea de Apel Bucuresti au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Una singura va fi cercetata in stare de libertate.

Anchetatorii spun ca judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache ar fi luat 150.000 de euro ca sa faciliteze eliberarea unor interlopi.

Ele ar fi trebuit sa judece luni recursul privind eliberarea fostului premier Adrian Nastase.

Judecatoarele sunt acuzate ca ar fi luat bani pentru ca anumite dosare sa ajunga la complete care au dat sentinte favorabile incupatilor sau ca sa elibereze din arest anumiti interlopi sau oameni de afaceri.

Printre cei eliberati cu usurinta s-ar numara si fostul patron al universitatii Craiova, Dinel Staicu, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu cu consecinte grave. Acesta a scapat de arest preventiv cu ajutorul completului de judecata din care ar fi facut parte judecatoarele Dinu si Costache.

De altfel, la audieri au fost adusi si fratele lui Dinel Staicu, dar si avocata acestuia, banuiti ca ar fi intermediat darea de mita.

Dar cine sunt judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache? Doua dintre cele mai vechi si cunoscute magistrate ale Tribunalului Bucuresti.

Antoanela Costache, fosta sefa de sectie penala, si Viorica Dinu formeaza impreuna cu o a treia colega un complet de recursuri.

Prin mana lor au trecut sute, poate mii de dosare, unele chiar controversate.

Pana astazi nimeni nu a pus la indoiala corectitudinea lor, insa procurorii DNA au verificat o parte dintre hotararile date. In special cele care vizeaza lumea interlopa. Pe lista sunt cei din clanurile Pian si Duduianu.

Ancheta procurorilor DNA este abia la inceput si nu este exclus ca toata aceasta increngatura de afaceri intre avocati, grefieri si judecatori sa duca si la Curtea de Apel Bucuresti.

Tags: anchete,

VIDEO PROTVPLUS.RO