Doi deținuți, găsiți morți în aceeași celulă, la Penitenciarul Giurgiu

14-09-2020 10:51


Doi deținuți au fost găsiți morți, luni dimineața, în aceeași celulă, la Penitenciarul Giurgiu. Ambii aveau probleme medicale și se aflau sub tratament.

Deținuții au fost găsiți morți în paturile lor la apelul de dimineață, scrie Giurgiuveanul.

Cei doi sufereau de afecțiuni cronice, pentru care urmau tratament și nu aveau urme de violență. Unul era din Giurgiu, iar celălalt din București, mai arată sursa citată.

1Vă informam că, astăzi, 14.09.2020, în jurul orei 07:00, cu ocazia efectuării apelului de dimineață, personalul Penitenciarului Giurgiu a constatat ca două persoane private de libertate, cazate în aceeaşi cameră de deținere, nu prezintă semne vitale. De îndată, a fost alertat personalul medical propriu, concomitent cu solicitarea, prin apel 112, a sprijinului unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, decesul celor două persoane a fost declarat la ora 07:25. Precizăm că acestea se aflau în evidența cabinetului medical al unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament”, a transmis Penitenciarul Giurgiu.

O echipă amplă de procurorii de la Parchetul Giurgiu vor investiga acum cauzele decesului.

”În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, în prezent, organele judiciare desfășurând verificări la fața locului. De asemenea s-a procedat la informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu. Cauzele și împrejurările producerii celor două decese vor fi, de asemenea, stabilite de organele abilitate, sprijinite de administrația locului de deținere”, a mai precizat instituția.

Cei doi deținuți găsiți fără suflare erau condamnați pentru viol și omor și erau închiși cam de 2-3 ani, arată surse din penitenciar.

La o primă evaluare nu sunt semne de violență, dar legiștii trebuie să afle cauza exactă a decesului. Se ia în calcul inclusiv varianta ca moartea să fi survenit din cauze medicale, iar dacă acest lucru se va confirma, cum fost posibillă o asemenea conicidență, să moară amândoi în aceeași noapte.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO