Doi comercianți dintr-o piață din Cluj-Napoca oferă gratuit fructe și legume. Oricine le poate lua

Ultima actualizare: 04-06-2020 10:02

Într-o perioadă în care mulți români o duc greu din cauza pandemiei, doi comercianți din Cluj-Napoca oferă o lecție de omenie.

Au așezat pe tarabe fructe și legume mai puțin arătoase, rămase nevândute, iar doritorii le pot lua fără să scoată bani din buzunar.

Cartofi, ceapă, ardei, dar şi banane sau caise - sunt doar câteva dintre bunătăţile pe care oamenii le pot lua de pe tarabe fără să plătească. Se întâmplă în Piaţa Hermes din Cluj-Napoca, unde doi comercianţi îi surprind de zile bune pe cei cu venituri mici.

De ofertă profită în special pensionarii din cartier, pentru care fructele şi legumele dăruite de vânzători sunt de mare ajutor.

Marfa pentru care vânzătorii nu cer bani este cea care nu mai arată impecabil, dar care poate fi consumată fără nicio problemă.

Lucian Dodea, comerciant: "Când e ceva ce nu se mai poate vinde propriu-zis pe stand, le punem acolo şi chiar au succes, deci oamenii chiar îşi iau de acolo. La ora 9 dimineaţa nu mai este nimica. Până la urmă de ce nu? Dar din dar se face. Fiind concurența foarte mare aici în piaţă, cu foarte mulţi comercianţi care vând fructe şi legume, îi destul de greu să vinzi produsele care sunt trecute, adică care nu-s aspectoase şi până la urmă decât să le arunci, na, sunt oameni care se bucură."

Dorel Codoban, comerciant: "În fiecare dimineaţă sortăm, punem pe masă şi oamenii vin şi ei deja ştiu la ce oră să vină şi îşi iau ce le trebuie. Oamenii sunt mulţumiţi, că tot vin, vin, dar sunt unii mai nesimţiţi şi îşi iau tot de pe masă. Fel şi fel de oameni."

Oamenii spun că vor oferi astfel de produse toată vara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO