Cine poate da DELETE in caz de COPY-PASTE. Ministrul Curaj a anuntat ca doctoratele pot fi retrase doar de universitati

19-01-2016 13:58


Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj

Adrian Curaj, ministrul Educatiei, a anuntat marti ca retragerea titlului de doctor nu va mai tine de Consiliul National de Etica, ca pana acum.

Ministrul a precizat ca au fost modificate doua articole din legea 206/2004 privind etica in cercetare, dezvoltare si inovare. Mai precis, a fost anulat articolul cel care stabilea ca sunt doua categorii de detinatori de titluri de doctorat iar in articolul 14, care preciza sanctiunile, au fost scoase 2 reglementari, privind retragerea titlului de doctor si retragerea conducerii de doctorat. Acestea nu mai sunt in atributia Consiliului National de Etica, ci vor fi in cea a universitatilor, a spus Adrian Curaj.

“E un anunt clar, direct, urmeaza modificari, vom avea Ordonanta de Urgenta pentru Legea Educatiei, apoi vom veni cu hotarari de Guvern si ordine de ministru care depind de aceasta ordonanta de urgenta”, a precizat ministrul.

Sarcina retragerii titlurilor de doctorat sau anularii diplomelor, “indiferent de momentul sau modalitatea in care acestea au fost atribuite”, va tine doar de universitati, iar ca mecanism de apel, de Consiliului National de Atestare aTitlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a spus Adrian Curaj.

Ordonanta de Urgenta va fi prezentata odata cu deschiderea sesiunii parlamentare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO