DNA contesta decizia prin care Dan Voiculescu poate fi eliberat conditionat si il numeste pe acesta "viclean si duplicitar"

Dată publicare: 21-06-2017 14:24
Dată actualizare: 24-06-2017 07:03


Procurorii anticoruptie insista ca Dan Voiculescu sa nu fie eliberat conditionat. Cel putin nu deocamdata.

Asa ca au contestat recenta sentinta, prin care omul de afaceri primea biletul de iesire din penitenciar inainte sa-si fi ispasit intreaga pedeapsa de zece ani, primita in dosarul ICA.

Dan Voiculescu poate fi eliberat conditionat, dupa doar 2 ani si 10 luni, deci mai putin de o traime din pedeapsa de 10 ani pe care a primit-o in august 2014, dupa ce a fost condamnat pentru spalare de bani in dosarul ICA. Asa suna sentinta judecatorilor Sectorului 5 data in urma cu aproape doua saptamani, o sentinta pe care procurorii anticoruptie o considera gresita si neintemeiata.

Este si motivul pentru care acuzatorii, cei care au si contribuit la incarcerarea omului de afaceri, insista ca acesta sa nu fie eliberat. Au contestat aceasta posibilitate de-a fi eliberat conditionat, spunand si calificandu-l practic pe Dan Voiculescu drept "viclean si duplicitar".

Procurorii anticoruptie ii reproseaza, pe de-o parte ca nu s-a remarcat in mod deosebit in spatele gratiilor si mai ales ca nu-si asuma, pe de-o parte condamnare, iar pedeapsa pe care a primit-o nu si-a facut efectul.

De altfel si povestea leagata de cele 11 carti, considerate a fi lucrari stiintifice, care i-au adus lui Dan Voiculescu nu mai putin de 11 luni de libertate sunt "un mar al discordiei", afirmand procurorii ca au mari indoilei ca aceste carti sa fi fost scrise in spatele gratiilor.

De altfel, omul de afaceri nu are de partea sa nici macar comisia de la Penitenciarul Rahova, care i-a respins aceasta posibilitate, insa un lucru este cert: soarta lui Dan Diaconescu va fi decisa de catre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, cai care peste cateva zile vor relua discutiile pe acest subiect si atunci vor da o decizie definitiva.Va fi sau nu eliberat Dan Diaconescu ramane de vazut.


VIDEO PROTVPLUS.RO