Distractie pe derdelus, ca in copilarie. Imaginile de poveste care au devenit virale pe Facebook

06-01-2016 08:24


Pe o temperatura la limita inghetului, maratonistul Paul Dicu a facut o baie in apa marii, care a avut doar un grad. Constanteanul si-a facut "incalzirea" pe plaja, dupa care s-a aruncat in valuri si a inotat cateva minute.

A fost asteptat pe mal de prieteni, in urale, cu prosoape si folie termo-izolanta. In alte parti ale tarii, cei mici s-au bucurat de peisajele feerice, creionate de zapada si ger.

Doar privind aceste imagini iti ingheata sangele in vene. Nici pentru maratonistul Paul Dicu nu a fost usor dar, la 47 de ani, a demonstrat ca este un adevarat sportiv.

"Uuuuu, bine campionule ! Bineeeee. Hai Bobita ! Hai Bobita!"

Imediat ce a iesit din apa care avea doar un grad sportivul a fost..."infofolit" de prieteni.

Tot ieri cativa tineri pasionati de sporturi extreme au facut spectacol pe o plaja din Constanta. Cu skiurile sau cu placa, au inaltat zmeie si au făcut numeroase salturi.

Un filmulet din 2014, care poate fi intitulat "Bucurie de copil intr-un peisaj alb", a devenit viral, cu peste 10.000 de share-uri.

Gerul din ultimele zile a facut sa inghete pana si Lacu Sarat, din judetul Braila, iar locul are o frumusete stranie. Oamenii din zona spun ca, noaptea temperatura a scazut pana la minus saptesprezece grade, asa ca nu e de mirare ca lacul arata ca o lentila uriasa de gheata, iar peisajul pare incremenit.

A fost atat de frig in ultimele zile, incat pana si Lacul Sarat de langa Braila a inghetat. Exista si o explicatie stiintifica: sarea are o densitate mai mare si se lasa la fundul apei, iar deasupra ramane o pelicula care poate sa inghete la temperaturi foarte scazute."

Specialistii spun ca, desi salinitatea apei din Lacu Sarat nu mai este la fel de crescuta ca acum 20 de ani, calitatile celebrului namol nu s-au modificat.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO