Distractia s-a terminat pe plaja. “Iepurasul” si “regele” din Vama Veche, dar si clubber-ii din Mamaia, se intorc acasa

Ultima actualizare: 05-05-2016 07:13

A fost ultima noapte de dans, dragoste si voie buna, in Vama Veche. Urmeaza prima de munca, si-au spus deloc euforici tinerii frumosi si liberi, nevoiti sa se intoarca acasa.

Luni, ei au facut ultimele fotografii cu rasaritul si si-au strans in brate iubitele intalnite la mare. Ultima noapte in Vama a inceput in forta cu AC/DC si a continuat cu Mambo number 5. Totul sub atenta supraveghere a autointitulatului rege.

Eu cu Robert suntem 2 legende in vama si eu pot sa ma declar ca I’m king of vama veche”, spune tanarul. Un alt vamaiot spune ca el este iepurasul care cauta cadouri, nu da.

Marea a fost agitata astazi, parca a simtit ca ramane fara public si a vrut sa ofere un spectacol de bun ramas. In zori briza placuta, valurile turcoaz si nisipul fin i-au fermecat pe romantici, “A fost perfect”, spune un turist strain.

Incet, incet insa corturile au inceput sa dispara de pe plaja. A fost semnul ca si vamaiotii trebuie sa se intoarca la birou. Din Vama te poti intoarce obosit la trup, dar cu siguranta vei pleca odihnit la minte, spun ei.

Din 1990 incoce Vama s-a metamorfozat dintr-un simplu sat de granita intr-o statiune cunoscuta peste hotare. I-a primit cu drag pe toti cei care au vrut sa uite de oras, sa isi intalneasca dragostea vietii sau una de o vara sa danseze o noapte pe mese, ori sa asculte muzica buna in jurul focului pentru ca apoi sa se arunce in valuri la rasarit. In timp in jurul corturilor s-au ridicat hoteluri, dupa trupele de rock au venit si DJ-ii, langa gratarele cu peste a mai rasarit si cate o saormerie, dar spiritul Vamii a ramas neschimbat. Iar generatiile care vin din urma il inteleg si promit sa il pastreze asa cum este.

Petrecerile au continuat si in Mamaia. Noaptea trecuta a fost de departe cea mai agitata dintre toate. Cluburile au fost extrem de aglomerate. Peste zi, in schimb pe plaja era deja evident ca orice minune tine doar 3 zile. In Mamaia distractia a fost intretinuta de animatoare iar toata lumea a comandat sampanie.

Cei care au venit la club fara pereche s-au pregatit minute in sir ca sa faca impresie. Cum in cluburi nu se mai fumeaza unii au cautat solutii. De pilda, narghileaua.

Peste zi plaja s-a transformat in loc de promenada pentru cei care, inainte sa plece spre casa, au vrut sa-si ia la revedere de la marea verde-smarald. Cei aproximativ 25 de mii de turisti care au petrecut la mare de Paste si 1 Mai se intorc duminica seara acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO