Directorii de licee schimba tactica. Ce pedepse primesc elevii care vin cu barba, sunt prinsi fumand sau chiulesc

Ultima actualizare: 05-10-2015 07:04

Viciile si cochetaria se platesc in scolile romanesti. Satui sa le spuna de vorba buna, ori sa ii ameninte cu scaderea notei la purtare pe elevii fumatori, profesorii unui liceu din Constanta au schimbat tactica.

Astfel, cei care sunt prinsi cu tigara in gura sunt obligati sa aduca la scoala, vopsea lavabila. In felul acesta, peretii de pe holuri au fost zugraviti gratuit. S-au ocupat de asta, corijentii si chiulangii. Nici barbosii n-au viata usoara. De aceasta data, la Braila.

George este in clasa a unsprezecea la un liceu sportiv din Braila. E mandru ca a inceput sa ii dea barba si nu vrea sa renunte la ea. Doar ca dascalii nu gusta deloc genul ''lumbersexual'' si i-au sugerat sa ia masuri. Baiatul a ignorat averstismentul si spune ca de partea lui sunt si membrii unei comunitati on-line intitulata "Barbosii".

George Nitu, elev : Mi-au spus ca inseamna o lipsa de respect fata de ei si institutia scolara, ceea ce nu cred.
Reporter: Ce ai de gand sa faci? Iti dai barba jos?
George Nitu: Nu, nu o sa-mi dau barba jos.

Sofia Nitu, mama elevului: "Atata timp cat copilul nu lipseste, nu se poarta urat la ore, nu deranjeaza profesorii. Tine de personalitatea lui, de aspectul lui fizic si e problema lui cum se poarta."

Cei din conducerea liceului stiu una si buna: fara barba la ore!

Alin Oprea, director adjunct Liceul cu Program Sportiv Braila: "Fiecare institutie isi face un regulament. Daca iti place regulamentul de acolo frecventezi, daca nu, iti cauti o institutie unde crezi ca iti e mai bine decat aici."

Elevul nu a fost deocamdata sanctionat, insa conform regulamentului liceului ar putea fi chiar exmatriculat.

 

Regulile sunt stricte si in liceul din Constanta la care au invatat Simona Halep, Horia Tecau sau Catalina Ponor. Elevii prinsi la fumat trebuie sa aduca de acasa o cutie de vopsea, iar la a treia abatere un toner pentru imprimanta.


Director: "Le-am dat pe sortimente: sa aduca albastru sa vopsim gardul, verde sa vopsim gardurile de la terenurile de tenis. Mai sunt 4 cutii, dar se umple, rezerva se face la loc."

Andrei Szemerjai, director Liceul Sportiv din Constanta: "Cand iti permiti sa fumezi in fiecare recreatie iti permiti sa aduci si un top de hartie sau o cutie de var lavabil cu care sa-ti varuim toaleta in care te duci, clasa in care inveti sau holul pe care circuli"

Eleva: Nu mi se pare normal ca un sportiv sa fumeze.
Reporter: Ai avut colegi care au fost prinsi?
Eleva: Foarte multi si totusi nu s-au lasat de fumat.

Cu amenzile stranse in 2015, s-au vopsit peretii holurilor liceului sportiv din Constanta. munca a fost facuta de elevii care au avut corijente in vara.

La randul lor, elevii care folosesc telefonul mobil in timpul orei trebuie sa aduca de acasa un pachet de hartie pentru imprimanta. Directorul liceului a cerut voie parintilor inainte sa aplice regulile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO